Реклама / Ads
6| 4703 |15.05.2015 НОВИНИ

"Протестна мрежа“ иска Йордан Цонев да напусне комисията "КТБ"

.
Йордан Цонев
"Протестна мрежа" разпространи декларация, с която иска депутатът от ДПС Йордан Цонев да бъде отстранен от парламентарната комисия за КТБ, защото "не знаем на чие килимче и пред чия врата се подрежда сега". Организацията припомня, че вече е поискала оставките на управителя на БНБ Иван Искров и на председателя на КФН Стоян Мавродиев .
 
"Всички членове на регулатори и политици от бакалските тефтери трябва да изяснят отношенията си с банкера Цветан Василев пред комисията и да обяснят причините за кратките си и по-дълги повтарящи се посещения. Пред медиите заявиха, че чакали за спонсорство и помощ за федерации и техни близки. Тези, които са заличени с коректор, също следва да разкажат за каква "помощ" са чакали. Сега излизат тези страници от подхвърлените тетрадки на охраната на банката, после ще се появят сигурно други – с още имена."

Управлението с тефтери и тяхното избирателно показване на публиката е един от знаците на модела "КОЙ?", се казва в декларацията.

"Те не могат да разследват казуса КТБ, те не са част от решението, те са част от проблема. Йордан Цонев не може да "съгласува" в частни разговори законодателство в кабинетите на заинтересованите, защото това го поставя в конфликт на интереси и нарушава принципите и процедурите за публично обсъждане на законодателни инициативи при равнопоставеност и откритост."

По тези причини "Протестна мрежа" е на позиция, че Йордан Цонев не може да продължава да бъде член на комисията в Народното събрание за КТБ и очаква от него да се оттегли. "Нищо, че сега чака само на килимчето в някой хотел или в сараите", завършва декларацията.

Йордан Цонев се оказа един от честите посетители на Цветан Василев през лятото на 2013 година. Депутатът от ДПС потвърди за гостуванията си в кабинета и обясни, че водели разговори само "за законодателството". Пред медиите Цонев декларира, че няма кредити или влогове в КТБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4548 |15.05.2015 "Атака" поиска оставката на министър Ангелкова . 9| 4842 |14.05.2015 Порошенко иска Джон Маккейн за съветник . 1| 4268 |14.05.2015 Депутатите искат намаляване на таксите на пенсионните фондове . 2| 4355 |13.05.2015 Прокуратурата иска всички указания на БНБ към квесторите на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads