Сряда, 28 Юни 2017, 10:15
Frognews
0| 2979 |02.09.2016

Провокация за столичани в „CREAtorium-лабиринт в лабиринта”

.
Едно различно и свежо изживяване, нестандартно културно събитие в пренаситения с мероприятия живот на столицата. Това е „CREAtorium – Лабиринт в лабиринта”, едно от най-напредничавите и иновативни проекти, чийто копродуцент е Националният дворец на културата.

Дори да е скептично настроен, човек трябва да мине през лабиринта, макар и само заради любопитството и провокацията.


Нереален, но и смущаващо познат, в спектакъла „CREAtorium“ всеки е главен герой в собствения си филм. Лабиринтът прилича ту на оживяла приказка, ту на полузабравен спомен от миналото, ту на смътно усещане на границата с неосъзнатото.


Представлението е пътешествие,в което участникът изпитва пъстър калейдоскоп от емоции – страх, любопитство, вълнение, наслада, объркване, доверие и недоверие, изненада, забавление и още какво ли не. Лабиринтът е лично, но и много интимно преживяване на всеки човек, който го опознава, но и опознава себе си чрез собствените си реакции, усещания и мисли по време на преживяването. Чрез провокиране на сетивата, но и на въображението ни, “CREAtorium”-ът ни кара да сътворим собствената си реалност в лабиринта, която можем да осъзнаем едва по-късно, когато излезем в „истинския“ свят.


CREAtorium – Лабиринт в лабиринта” е събитие, което трябва да се усети, а е трудно да се опише. Все още имате шанс да го преживеете, последните представления са на датите: 19, 20, 29 и 30 септември и 4, 11 и 12 октомври.

--------------------------------------

„CREATORIUM – ЛАБИРИНТ В ЛАБИРИНТА” в НДК е интерактивен “site specific” спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Характерното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Валентин Радев се среща утре със синдикатите на МВР 1| 294 |28.06.2017 . Каракачанов: През юли проектите за модернизация на армията ще се гласуват 0| 637 |28.06.2017 . Ангелкова: Очаква се нов рекорд от туристи 1| 1100 |28.06.2017 . Ивайло Пенчев громи КФН 1| 1605 |28.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах