Реклама / Ads
7| 4064 |15.04.2020 НОВИНИ

Пуснаха Нено Димов под домашен арест

.
Нено Димов Източник: БГНЕС
Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов, който е задържан в следствието от почти пет месеца, беше пуснат под домашен арест. ”Днес 16-и състав на Специализирания наказателен съд с председател Елена Попова, с определение по ЧНД №1192/2020 г., измени мярката за неотклонение на обвиняемия Нено Димов от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“. Това съобщиха от пресцентъра на съда.
 

Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов, който е задържан в следствието от почти пет месеца, беше пуснат под домашен арест. "Днес 16-и състав на Специализирания наказателен съд с председател Елена Попова, с определение по ЧНД №1192/2020 г., измени мярката за неотклонение на обвиняемия Нено Димов от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

 

Съдът е приел, че обоснованото предположение не е разколебано съгласно представените по делото доказателства. По делото са представени и нови доказателства, които съдът прецени като пряко несъотносими към обвинението на обвиняемия Димов, но отбеляза, че същите са необходими с оглед разкриването на обективната истина и повдигнатите обвинения за останалите обвиняеми по делото.

 

Магистратите се солидализират със становищата на страните, че не е налице реална опасност от укриване предвид образованието, трудовата ангажираност на обвиняемия преди мярката му за неотклонение и неговия постоянен адрес. Съдът обаче прецени, че е налице, макар и в много ниска степен, реална опасност от извършване на престъпление с оглед необходимостта от назначаване на експертиза по делото за установяване на щетата, посочена в обвинението.

 

Нено Димов е обвинен, че в качеството си на министър на околната среда и водите, е позволил умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. Според прокуратурата Димов не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.

Димов е поредният министър, който изпадна от кабинета “Борисов 3”. На негово място бе избран Емил Димитров-Ревизоро, който беше депутат от гражданската квота на ВМРО в парламентарната група на "Обединени патриоти".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4470 |10.04.2020 Пуснаха под домашен арест подсъдимия за убийството на Георги от Борисовата градина . 9| 4248 |01.04.2020 Пуснаха снимки как Гешев дава кръв . 10| 9193 |31.03.2020 Изненада! В България носенето на маски е забранено със закон /допълнена/ . 5| 5013 |28.03.2020 Пуснаха ТЕЦ-а на Ковачки пак да гори отпадъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads