Реклама / Ads
0| 71682 |18.04.2022 НОВИНИ

Путин към Запада: Вкарахте си автогол. Западът: Руската икономика бере душа

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин се похвали, че западните страни са си вкарали автогол, налагайки санкции на Русия. По думите му това е довело до "влошаване на икономиката на Запад". Говорейки за състоянието на руската вътрешна икономика, Путин каза, че инфлацията се стабилизира и че търсенето на дребно в страната се е нормализирало, цитира руския президент агенция Ройтерс.
 

Припомняме, че западните държави наложиха тежки санкции на Русия заради нейната инвазия в Украйна. По-рано руският лидер Владимир Путин каза на висши държавни служители чрез видеовръзка, че Русия трябва да използва бюджета си за подкрепа на икономиката и ликвидността.

Истинското състояние на руската икономика обаче е плачевно и се срива надолу с всеки изминат ден. Инфлацията там е над 14%, а предвижданията са, че до есента ще достигне 30%.

Вече е готов шестият пакет от санкции срещу Русия, които Евросъюза ще насочи към банковия сектор и енергетиката. Особено внимание се отделя на Сбербанк, която държи 37% от банковия сектор в Русия.
Всеки момент в сила ще влезе ембаргото за нефт и нефтени продукти от Русия, което ще лиши Москва от милиарди приходи.
Много стоки изчезват от магазините, като захар, ориз, брашно и др. Ако те все пак могат да се намерят в Москва и още няколко града, то в провинцията това е много трудно, при това на жестоки цени.
10-15 на сто ще е спадът на руската икономика към края на годината, изчисляват експерти. Тя ще изпадне от първите 15 в света и ще продължи да се свива. Русия се задъхва да налива милиарди във военната промишленост, която да поддържа войските, изпратени да войват в Украйна.
Последните прогнози на руски експерти са, че за да се възстанови Русия от санкциите, ще са и нужни не по-малко от 15 години. Ако обче санкциите продължат повече от една година, този срок ще се увеличи, но нико не може да предвиди с колко.
Влезе в сила забраната за износ на руски въглища, а товарните превози от Русия и Беларус за Европа бяха спрени, без медицинските и лекарствени пратки.
На този фон хвалбите на Путин за стабилна руска икономика са нищо повече от пропаганда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3999 |18.04.2022 Кумът на Путин поиска да бъде разменен за пленени от Мариупол . 0| 6892 |18.04.2022 Петко Георгиев: Сега е моментът БСП да се обяви против фашисткия режим на Путин, не против Русия . 0| 5324 |17.04.2022 Порошенко: Българи, не му вярвайте! Путин мрази Европа и Запада . 0| 3353 |17.04.2022 Георги Готев: Ако не бяхме влезли в ЕС, щяхме да сме задунайска губерния на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads