Реклама / Ads
189| 12153 |21.02.2015 НОВИНИ

Путин с откровена закана към Запада

.
Владимир Путин
Никой да не си прави илюзии, че би могъл да постигне военно надмощие над Русия. Ние винаги ще намерим адекватен отговор на всякакви подобни авантюри, заявява Владимир Путин, цитиран днес от руската агенция “Интерфакс”.
 
Стопанинът на Кремъл е говорил вчера в аванс пред висши военни по повод армейския “Празник на защитниците на отечеството”, който официално се отбелязва идната седмица. САЩ тутакси реагираха, след като световните агенции разпространиха лютата закана на Москва, като заплашиха Русия със скорошни нови санкции.

“Продължаващата подкрепа за руските сепаратисти в Украйна подкопава усилията на международната дипломация за намиране на мирно решение на конфликта”, гласи официално съобщение на Държавния департамент.

Същевременно по повод договореностите от Минск II отпреди седмица говорител на държавния секретар на САЩ Джон Кери оповести: “Позицията ни остава непроменена – ние подкрепяме осъществяването на тези договорености, но и много внимателно наблюдаваме положението (в Източна Украйна – бел. ред.). Ако въпреки всичко Русия и сепаратистите доведат до провал на споразумението от Минск и не сложат край на насилието, то това ще им излезе скъпо.”

Намекът е за налагане на нови, още по-сурови санкции спрямо Русия.

Речта на Путин и ответната реакция на САЩ идват в момент на изостряне на конфликта. Вчера отбранителното министерство в Киев съобщи, че Русия продължава да изпраща подкрепления за сепаратистите в Донбас, като танкове, ракетни установки и автобуси с войници.

Снощи в Киев бе почетена паметта на загиналите преди година мирни граждани, покосени от снайперисти по време на протестен митинг на Майдана.

Украинският президент Петро Порошенко обвини Русия в зловещата провокация: “Най-сетне е безпощадно ясно, че преди година не се борехме на Майдана срещу експрезидента Виктор Янукович. Той беше само една брутална марионетка.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5399 |18.02.2015 Бочаров: Правовият ред за Путиниадата не съществува . 16| 5135 |10.02.2015 Бойко Ноев: С оръжие имперския реваншизъм на Путин не може да се победи . 121| 20982 |09.02.2015 Тома Томов: Срещу Путин се води ядрена война . 20| 5600 |06.02.2015 Четири часа Путин, Меркел и Оланд търсеха решение за Донбас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads