Реклама / Ads
20| 5600 |06.02.2015 НОВИНИ

Четири часа Путин, Меркел и Оланд търсеха решение за Донбас

.
Путин, Меркел, Оланд Източник: Live.ru
Завършиха четири часовите преговори между президента на Русия Влодимир Путин, канцлера на Германия Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд. Те обсъдиха план за уреждане на конфликта в Украйна.
 
Какво е решено за прекратяване на огъня и спазване на Минския меморандум? Дали ще има миротворци между опълченците и украинската армия? Дали на опълченците ще бъде предложена автономия в състава на Украйна? Дали ще се замлази конфликта?  Предстои да се разбере от тримата лидери.

Най-малко два варианта за решаване на кризата в Украйна са били обсъждани досега на преговорите между Владимир Путин с пристигналите в Москва Ангела Меркел и Франсоа Оланд. Това твърди руският денонощен тв канал „Россия 24”. Според водещия на вечерната новинарска емисия Максим Кисельов, първият вариант е замразяване на конфликта, както в Приднестровието, а вторият – по-нататъшно изпълнение на минските договорености, но на новата демаркационна линия, отвоювана от опълченците.

Директно в ефир от Донецк и Луганск се включиха местните лидери Денис Пушилин и Игор Плотницки Те заявиха, че за предпочитане е вторият вариант, който ще гарантира по-бързо спиране на обстрела на градовете и селата в ДНР и ЛНР от украинската далекобойна артилерия.

Същевременно помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Сюзън Райс заяви, че предложенията, които Меркел и Оланд са представили на Путин, отразявали това, което са се договорили с Порошенко. Това не са „едностанни споразумения с Путин за сметка на Украйна”, подчерта Райс, цитирна от РИА Новости.

След първия час и половина на консултациите, които лидерите проведоха без присъствието на помощници и представители на медиите, Оланд, Меркел и Путин излязоха пред журналисти. Те не дадоха изявления, но позволиха на медиите да направят няколко снимки. След това беседата продължи, отново без присъствието на пресата. Преговорите, които в момента са прекъснати за кратка вечеря, продължават повече от четира часа и половина. Завършиха четири часовите преговори между президента на Русия Влодимир Путин, канцлера на Германия Ангела Меркел и франския президент Франсуа Оланд.Те обсъдиха план за уреждане на конфликта в Украйна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5682 |06.02.2015 Путин, Меркел и Оланд търсят път за мир в Украйна . 0| 5237 |05.02.2015 Несъответствие в светлинната сигнализация блокира влак за 2 часа . 0| 4738 |31.01.2015 Дете на 2 г. и още четирима пострадаха на пътя край Бачковския манастир . 1| 6724 |23.01.2015 Отваряйте очи на четири! Фалшиво евро (20) залива пазара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads