Реклама / Ads
121| 20944 |09.02.2015 НОВИНИ

Тома Томов: Срещу Путин се води ядрена война

.
Тома Томов
Само през последните двадесет-тридесет дни хората около Путин са загубили 72 млрд.долара. САЩ водят майсторска икономическа и финансова война. Война, която срещу Путин е все едно една ядрена война, изключват го от модерния свят. Това каза в "Още от деня" по БНТ известният журналист Тома Томов.
 
Той ни създава проблеми - или ще го изолираме, или ще воюваме. Не можем да воюваме, защото има 15 000 ядрени оръжия, значи ще го изолираме, разкри логиката на западните ястреби срещу Путин Томов. Или махате лудия от Кремъл, или вземаме яхтите ви, забравете западните училища за децата ви, разказа за сценарий на Запада  спрямо руските олигарси той.

Путин счита, че има историческа мисия. Започва руската идея да я развива, да прави една голяма общоруска нация. Драмата му е, че поставя под съмнение доминацията на САЩ в света. Ако той се провали сега, то поставя бъдещето на Русия под въпрос. Но Путин има сили да се противопоставя, каза още той.

Тази седмица е началото на нещо много голямо. Дали ще е мир или война, предстои да разберем. Той обясни, че Русия има военната мощ да принуди Украйна да капитулира. Друг е въпросът какво е Украйна. “Тя е една изкуствена държава, според мен. От една страна това е конфликтът Лвов срещу Донецк. Донецк винаги е бил съветската Калифорния. Днепропетровската група е тази, която управлява Съветския съюз едно време. Това е рускоговоряща част. В Лвов живее онази пасионарна част на обществото, която взе властта в Киев и обяви революция”, допълни той.

По думите му, ако се запази Украйна с руска част в нея, това би било добре. Говорим за автономия, която ще се обсъжда в Минск. Въпросът е дали правителството в Киев ще се съгласи, защото то е под контрола на американците. Те от своя страна искат да го въоръжат. “Ако започне война, това означава, че Русия за 100 години напред ще е изолирана от Европа”, прогнозира той и добави, че тя може да се разпадне на няколко държави. Путин поставя на масата историческата съдба на Русия в този конфликт.

Тома Томов заяви, че информацията за 50 000 загинали във войната в Украйна е преувеличен

За  България той подчерта, че ние сме фронтова държава и това трябва да е ясно на всички. Томов обаче оцени евентуалното влизане на страната ни във война като трагично. “Идва време на Студена война, а тя означава мръсна пропаганда”. Това би било трагично България, да влезе във война с Русия. Величието на цар Борис III е , че не изпрати войски срещу Русия. Не вярвам, че ще се стигне да изпратим войски в Русия, посочи той.

Ситуацията от днес, може да продължи десетилетия.Историята ще мине през нас като ютия, каза още Тома Томов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5486 |09.02.2015 А. Славчев пред Фрог: Цветанов да каже имало ли е разработка срещу мен . 4| 4948 |09.02.2015 Трета дисциплинарка срещу съдия Ченалова . 5| 4401 |09.02.2015 Цацаров с мерки срещу избягали подсъдими . 6| 4466 |07.02.2015 Р. Петков: Разработката срещу протестиращи трябва да бъде показана на обществото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads