Реклама / Ads
35| 8811 |21.02.2023 НОВИНИ

Путин с реч на омразата, обвиненията и заплахите в годишното послание към парламента. За хилядите жертви - нищо. /видео/

.
”Ние защитаваме не само нашите интереси, но и позицията, че не може да има деление в света на ”цивилизовани страни” и всички останали. Русия е против подобно разделение. Москва направи всичко възможно, за да реши световните проблеми. Бяхме търпеливи. Но зад гърба ни подготвяха друг сценарий. Искам да повторя - те започнаха войната и ние използваме сила, за да я спрем”, каза в началото на словото си президентът на РФ Владимир Путин.
 

Той беше категоричен, че Русия защитава своите граждани и домовете им.


.

"В резултат на американски военни кампании са загинали около 1 милион души, а над 30 милиона са бежанци. Това никой в света няма да го забрави", добави Путин и заяви, че Западът използва Украйна като терен и полигон срещу Русия.


Руският президент твърди в речта си, че "Донбас и Украйна са се превърнали в тотална лъжа" на Запада, който се е оттеглил от фундаменталните споразумения и се опитва да разшири НАТО като "покрива Русия с чадър".


"Невъзможно е да бъде победена Русия на бойното поле, затова се извършват все по-агресивни информационни атаки. Постоянно лъжат, не спират атаките срещу нашата култура, срещу Руската православна църква", отбеляза още държавният глава и подчерта, че "Западът планира да превърне конфликта в Украйна в глобален".


"Ние никога няма да станем като Киев и западните държави, няма да разчистваме сметки с онези, които направиха крачка встрани и се оттеглиха от родината си. Нека това остане на тяхната съвест. Основното е, че гражданите им дадоха морална оценка. Гордеем се, че нашият многонационален народ зае принципна позиция и подкрепи нашите действия в защита на Донбас", каза Путин и продължи:


"За хората никой не помисли, превърнаха ги в "консуматив". Тъжно, но факт. И отговорността е на Киев и Запада".


"Сега отново сме заедно, което означава, че сме още по-силни. И ще направим всичко, за да се върне дългоочакваният мир по нашите земи. Нашите герои се борят за това, за своите предци, за бъдещето на децата и внуците , за обединението на нашия народ", категоричен беше руският президент, обявявайки минута мълчание. Той заяви, че се прекланя пред семействата на войниците и техните съпруги, а думите му бяха аплодирани от публиката.


Според Путин всяко семейство трябва да бъде заобиколено от грижи и уважение, "техните нужди трябва да бъдат задоволени без бюрокрация". За тази цел Путин предложи създаването на специален фонд, който да предоставя цялостна целева подкрепа в подобни ситуации.


Той обяви, че семействата на всички загинали и ветерани ще могат да се възползват от услугите на социален работник.


Трябва да се повиши нивото във всички подразделения на руската армия, подчерта още руският държавен глава.


"Санкциите срещу Русия целяха да накарат нашите граждани да страдат. Но това не се случи. Икономическите власти успяха да съхранят устойчива икономиката на страната ни, не допуснаха дефицит и крах на финансовата система", допълни Владимир Путин.


"Тези, които тръгнаха по пътя на предателството към Русия, ще бъдат подведени под отговорност, но ние няма да организираме "лов на вещици", каза още президентът и продължи:


"Който тръгне по пътя на прякото предателство, извърши терористични и други престъпления срещу сигурността на нашето общество, териториалната цялост на страната, ще носи отговорност по закон", каза Путин.


Вниманието към речта на Путин е особено засилено, тъй като се очаква той да даде информация за хода на войната в Украйна, която от своя страна има значение за случващото се в международен план.


"Всички очакват посланието с надеждата да чуят оценката на ставащото, на специалната военна операция, на международната ситуация и виждането на президента как се справяме с това и как ще се развиваме по-нататък", обясни по-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.


В изложбения комплекс "Гостиный двор" в центъра на Москва присъстват участници в бойните действия в Украйна, както и ръководителите на така наречените нови територии или частично анексираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.

 

Путин обаче не спомена, че загиналите руснаци в агресията срещу Украйна вече са около 200 000. Пропусна също недоволството на хиляди руски граждани от мобилизацията, която изпраща на сигурна смърт хиляди млади граждани на Русия.

Пропусна темата за сриващата се руска икономика заради санкциите, наложени срещу Москва. Нито дума не се чу за огромната корупция, обхванала и Министерството на отбраната, където са потънали милиарди уж за ново оръжие и техника, но превърнали се в богати имения на генерали и на самия министър Шойгу.

Путин не отрони дума и за зверствата, извършвани от руската армия, частната "Вагнер" и чеченците на Кадиров в Украйна. За обстрелите на мирни села и градове, на обекти от енергетиката, на болници и училища.


Очаква се малко по-късно от Полша реч да произнесе и президентът на САЩ Джо Байдън, който също ще коментира войната в Украйна.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3937 |21.02.2023 Втори дубъл: Путин изнася реч за войната, докато руските сили търпят поражения на фронта . 6| 3666 |21.02.2023 Ходорковски: Путин ще започне и нова война срещу Украйна. Трудно може да се гарантира мир на Киев . 12| 5582 |21.02.2023 Христо Грозев: Eдинственият вариант Русия да спре войната е вътрешен преврат срещу Путин . 7| 3935 |20.02.2023 Георги Ганев: Годишнината от войната в Украйна показва невежеството и липсата на морал на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads