Реклама / Ads
2| 3033 |27.10.2022 НОВИНИ

Путин спасявал света от Антихриста и библейския Апокалипсис според руския патриарх

.
Патриарх Кирил Източник: БГНЕС
Руският патриарх Кирил заговори за идването на Антихриста във финалната си реч на ХХІV конгрес на Всемирния руски народен събор, завършил вчера, 25 октомври, съобщават руските медии. Според владиката глобализмът е „средата, в която може да се появи описаният в Библията персонаж, който иска да владее света“. За „слабо ориентиращите се в християнската есхатология“ владиката със светско име Гундяев уточни, че „оня не е друг, а Антихристът“.
 

Все пак според него шансът светът да се възстанови не е загубен. Бъдещето зависело от това какъв избор ще направи човечеството – дали ще предпочете „традиционните ценности или секуларния универсализъм на Запада“. Главата на РПЦ обаче се опасява, че човечеството засега няма особено желание да тръгне по „пътя на спасението“ и затова ядрената катастрофа е реална опасност.

 

Кирил съветва всички държави да взимат пример от Русия, където „развитата наука, техника и образование се съчетават с президент, който открито говори за своята вяра“. Това обаче според него било и причината, заради която всички искат да „изтрият Русия заради алтернативните ѝ възгледи“.

 

Патриархът е категоричен, че Путин спасява всички от библейския Апокалипсис. Той е начело на „борбата със световното единство, в което няма място замисълът на Твореца за човека“. Гундяев вярва, че ако глобализмът се осъществи, ще се появи Антихристът, а това означава краят на света. Именно това е осъзнал Путин, твърди Кирил. Той вижда и първите знаци на Апокалипсиса – появата на евтаназията, ЛГБТ браковете, генетичните експерименти. Кирил е категоричен, че много западни държави завиждат на Русия за това, че има лидер, който открито вярва в Бога, „защото на Запад не е прието да се говори за вярата“.

 

Краят на света може да бъде отложен, само ако се наложи „диктатура на болшинството, което няма да даде на малцинствата като ЛГБТ право на глас“, твърди руският патриарх, цитиран от "Площад Славейков". 

 

На същия форум реч изнесе и философът Александър Дугин, който заяви: „Ние сме в истинска война. Има хоризонтално противопоставяне – нашата армия, нашите врагове. Но има и още едно измерение на тази война – вертикално. Това е война на небето против ада“.

 

Философът с радикални възгледи обобщава, че „наука, която не се основава на Христа, е дяволска наука“. Главният мюфтия на Русия Талгат Таджудин пък се оплака на събора, че повече от 70 години децата са учили в училищата, че хората произлизали от маймуните: „Не, слава богу, не сме маймуни. И на никого няма да подражаваме. С това се доказва, че нашата родина е свята земя“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2912 |26.10.2022 Путин удължи срока за търговските ограничения с ”неприятелски държави” до 2023 г. . 14| 13303 |23.10.2022 Невежество без дъно: Подлога на Путин замеси Исак Бабел във войната срещу Украйна. Какво каза . 3| 4390 |22.10.2022 Сонин: Хората около Путин са против войната и предпочитат да го няма . 0| 2727 |21.10.2022 Ердоган пак ще среща Путин и Зеленски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads