Реклама / Ads
31| 7063 |28.08.2024 НОВИНИ

Путин уплашен, разследва тайните служби за предателство и заговор. Паника и в посолството в София

.
Новата структура СМЕРШ в Русия е започнала разследване срещу шефове на Главното разузнавателно управление (ГРУ). То е разпоредено лично от Владимир Путин. Господарят на Кремъл бил бесен на военното разузнаване, че не е имало информация за плановете на Киев да атакува и превземе големи части от Курска област. Още по-страшно било съмнението на Путин, че разузнаването умишлено е скрило от него информация са украинските планове.
 

До руския президент достигнали сведения, че шефове в ГРУ са били в контакт с тайни служби на страни от НАТО и САЩ, с които договорили мълчанието за атаката на руска територия. Целта на руските шпиони била да бъде принуден Путин да седне на масата за преговори. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници от Москва и руското посолство в София. В момента се провеждало разследване и чистка сред служители на ГРУ в дипломатически мисии заради съмнения, че са станали двойни и тройни агенти и предават интересите на путиновото управление. Очаквали се сурови мерки срещу всеки заподозрян в предателство и съучастие в заговор.

 

В руската армия напоследък лавинообразно нарастват и настроенията срещу новосформираната структура на СМЕРШ (Смерт шпионом“), която започнала брутална разправа с военнослужещи, които не желаят да са на първа линия и да умират в предварително обречени атаки. Вече имало случаи на изпълнение на смъртни присъди на дезертьори. Разстрелвали ги на място, а на семействата изпращали съобщение, че са загинали или изчезнали безследно при „неизяснени обстоятелства“. По този начин се избягвали изплащания на обезщетения от държавата на близките им.

 

В Кремъл все повече проникват съмнения за саботиране на разпореждания на Путин в средите не само на военното разузнаване, но и в Службата за външно разузнаване (СВР). Започналият „лов на вещици“ в тайните служби на Москва предизвикал остри реакции сред служители, защото мнозина смятали, че Путин е подведен от хора от най-близкия му кръг, които искат да овладеят разузнаванията и да ги използват като репресивни структури за задържането си на власт.

 

Паниката не подминала и руското посолство в София. Вече двама служители със специални задачи в България били привикани в Русия за указания, но след това не се завърнали.  Какво е станало с тях – не било ясно. Предполага се, че са преназначени по спешност, споменава се дори вариант да са изпратени на фронта в Украйна.

Същата съдба сполетяла руски шпиони от посолствата в Чехия, Сърбия, Унгария и други мисии.

 

Путин възлагал големи надежди на службите да успеят да вербуват нови сътрудници сред участниците в срещата на БРИКС в Москва тези дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 1705 |28.08.2024 Бившият екоминистър Юлиян Попов: Нямаме реална стратегия за управление на водите . 2| 2138 |28.08.2024 Икономистът Михаил Кръстев: Пари за пенсии има, но политиците трябва да спазват правилата . 0| 2100 |28.08.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 6| 2165 |28.08.2024 Ген. Атанасов: Трябва да се търси широкоспектърна фигура за български еврокомисар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads