Реклама / Ads
0| 3115 |03.05.2022 НОВИНИ

Путин взе решение за санкции и мерки срещу ”неприятелските страни”

.
Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин подписа указ за ответни икономически мерки срещу неприятелските действия на някои чужди държави, съобщава РИА Новости. Документът е публикуван на официалния портал за правна информация.
 

„Федералните държавни органи, органите на държавната власт на Руската федерация, други държавни органи, органи на местното самоуправление, организации и физически лица, намиращи се под юрисдикцията на Руската федерация, по силата на своята дейност изхождат от това, че от датата на влизане в сила на това постановление по отношение на определени юридически, физически и юридически лица под техен контрол се прилагат специални икономически мерки“, се казва в постановлението.

 

По този начин документът забранява извършването на сделки и изпълнение на задължения към чуждестранни физически и юридически лица, които са попаднали под ответните санкции, както и износ на суровини и продукти от страната в полза на такива лица. Правителството има срок от десет дни да изготви списък на съответните лица и да установи критериите за определяне на сделките, които попадат под забраната. Документът влиза в сила от момента на публикуване и ще бъде валиден до отмяната на специалните икономически мерки. След началото на руската инвазия в Украйна Западът засили санкционния натиск върху Москва.

 

Рестриктивните мерки са насочени предимно срещу банковия сектор и предлагането на високотехнологични продукти. Много страни обявиха замразяване на руски активи. Според финансовия министър Антон Силуанов става дума за около 300 милиарда долара - около половината от златните и валутни резерви на Русия. По-рано председателят на руската Дума Вячеслав Володин предложи да се конфискуват активите на граждани от неприятелски на Русия страни. Според него приходите от продажбата им трябва да бъдат насочени за развитието на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3145 |03.05.2022 Папата иска среща с Путин. Кремъл, разбира се, мълчи . 0| 3999 |03.05.2022 CNN: На 9 май Путин официално ще обяви война на Украйна . 0| 60440 |03.05.2022 Как Путин е ”набивал канчето” на Борисов, който днес играе атлантик, вместо да е в съда . 0| 5119 |02.05.2022 ЕС се готви да „поздрави“ Путин за 9 май с шестия пакет от санкции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads