Реклама / Ads
47| 5857 |30.09.2022 НОВИНИ

Путин зове за преговори, но нямало да върне заграбените територии на Украйна

.
Жителите на Херсонска и Запорожка област, както и хората от ЛНР и ДНР вече са руски граждани и ще останат такива завинаги. Призоваваме за прекратяване на огъня и връщане на масата за преговори. Тези територии обаче няма да са обект на прегвори.
 

Това заяви руският президент Владимир Путин пред депутатите от Държавната дума.

 

“Както знаете, в Херсонска и Запорожка област, както и в ЛНР и ДНР се проведе референдум и резултатите са ясни. Хората взеха ясно решение. Подписваме декрета за приемане на тези региони към Руската федерация. Това е волята на милиони хора”, посочи Путин, а думите му бяха последвани от бурни аплодисменти.

 

Това е тяхното право за самоопределяне, категоричен беше Путин. 

 

Той помоли всички присъстващи в залата да почетат загиналите в “специалната военна операция” войници.

 

“Изборът на тези милиони хора се дължи на общата ни история. Това чувство на принадлежност не може да бъде отнето от никого. Те искаха единство”, заяви още Путин.

 

Руският президент повтори, че в продължение на години жителите на Донбас са били подложени на геноцид и обстрели.

 

“Хората от тези региони вече са наши граждани и ще останат наши граждани завинаги. Искам чудовищата на запада да го разберат ясно”, категорично посочи Путин.

 

Руският президент призова за прекратяване на военните действия и връщане на масата за преговори. Анексираните от Русия региони обаче няма да подлежат на преговори, защото “хората са направили своя избор”, посочи Путин.

 

Според Путин “алчният Запад” иска да направи Руската федерация своя “колония”. Заради това според руския президент се води тази “хибридна война” срещу Москва.

 

“Не искат да ни видят като свободно общество. Искат да ни виждат като тълпа роби”, категоричен беше Путин.

 


Путин може да представи всеки опит на Украйна да ги завладее като нападение срещу самата Русия. Такова потвърждение дойде днес и от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Путин заяви, че е готов да използва ядрени оръжия, за да защити "териториалната цялост на Русия".

 

На този фон в Русия продължават да валят повиквателни заради обявената от руския президент Владимир Путин "частична военна мобилизация". Съществуват обаче множество сигнали, че на фронта се мобилизират не 300 хил. мъже, както е според указа на президента, а много повече - до 1 милион. Повиквателни получават дори студенти и хора с увреждания. Причината според твърденията е т. 7 от президентския указ, която съвсем умишлено не е публично достъпна - нещо, което Кремъл отрича.

 

Заради мобилизацията много хора започнаха да бягат от страната и да търсят убежище в съседни държави. Сериозен е потокът от руснаци към Грузия.

 

Смята се още, че Кремъл ще използва резултатите от референдумите, за да легитимира инвазията, започнала на 24 февруари. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5328 |30.09.2022 Полк. Владимир Миленски: Ако Путин удари с ядрено оръжие, НАТО и САЩ ще ударят с неядрено, но в масирано количество . 6| 5378 |30.09.2022 Какво показва надпреварата на Путин с Хитлер по резултати на референдуми в окупирани територии? . 3| 2775 |30.09.2022 Путин подписа укази за независимостта на Херсонска и Запорожка област . 15| 9876 |30.09.2022 ”Вашингтон поуст”: ”Щастливото” лице на мобилизацията на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads