Реклама / Ads
14| 45840 |16.06.2024 АКТУАЛНО

По путински: Когато руски бойни самолети нахлуват над други страни е разходка, но обратното е Третата световна

.
Руски бойни самолети над Швеция...
Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция източно от балтийския остров Готланд, предаде Ройтерс. Шведски изтребители са го посрещнали и принудили да се оттегли веднага. Става дума за руски военен самолет "Су-24", който навлязъл над Швеция, но отказал да отговори, когато му е била подадена предупредителна сигнализация. Тогава два шведски изтребителя "Грипен" са били изпратени да го посрещнат и той набързо се е изнесъл.
 

През март руски самолети са нарушили въздушното пространство на Швеция отново в района на Готланд. Те са били оборудвани с ядрени оръжия, съобщава TV4 Nyheterna. Според телевизионния канал нарушението е умишлен акт, целящ да сплаши Швеция. На този ден от руската авиобаза в окупирания Кьонигсберг (​Калининград) са излетяли 4 самолета - два щурмовика Су-24, които са били придружени от два изтребителя Су-27.

 

Същото се случило и над Финландия няколко пъти в последно време.

 

По информация на INTERFAX.RU - Военно-въздушните сили на НАТО над 300 пъти през 2023 г. са се задействали заради провакативни нарушения на въздушното пространство над различни страни, членки на алианса от руски самолети. От НАТО са предупреждавали руските пилоти, изпращани са ноти до руското външно министерство, но нито веднъж не е действано агресивно срещу нарушителите.

 

Как вижда нещата обаче руската страна?

 

По повод на последната авантюра над Швеция руското издание "Европейские новости" пише, че ставало дума за неволна грешка на пилота. И допълва, че шведите трябвало да внимават с реакциите, макар вече страната им да е член на НАТО.

 

Неотдавна депутатът от Руската дума ген. Леонид Ивлев нарича появата на натовски самолети над Черно море открита интервенция срещу интересите и безопасността на Русия. „Смятам, че нашата авиация трябва да изпълни своя дълг и да унищожи врага, - заявява Ивлев първо в парламента, а след това и пред журналисти.

 

Според Дмитрий Медведев, зам.-шеф на Съвета по отбрана, всеки натовски самолет забелязан близо до границите на Русия трябва да се счита за акт на вражеско нападение и да се отговори с всички средства на руската армия. Скоро бившият президент и премиер заяви, че лично щял да натисне червеното копче за изстрелване на ракети в посока на страни, в които има F-16, предназначени за Украйна.

 

През цялото време Кремъл не спира да бълва пропагандни изявления как НАТО всеки момент ще нападне Русия и руският народ трябва да е готов за Трета световна война, наричана „новата отечествена“.

 

Ето я „тънката“ разлика: Когато руски бойни самолети нарушават въздушното пространство на други страни, това е „разходка“ или „заблудил“ се пилот. Но когато чужди самолети дори само наближат до границите на Русия, това е нападение и агресия, която води до световен конфликт.

 

За сведение: През 1999 г. НАТО в Европа е могло да извършва 500 полета на ден. Русия тогава е била в състояние да изпрати в небето не повече от 20 самолета дневно. В днешно време възможностите на НАТО са над 3000 полета на ден. А руската авиация може да излети не повече от 50-55 пъти.

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2985 |16.06.2024 Курбан Байрам - на мюсюлманския празник жените месят мекици, колят се животни, децата получават пари и лакомства . 0| 3968 |14.06.2024 Борисов ще е депутат от Пловдив, Пеевски-Кърджали, Петков-София, Костадинов - Варна, Нинова-Благоевград . 0| 3907 |13.06.2024 НАТО няма да влиза в Украйна и сменя името на мисията си там . 10| 9728 |11.06.2024 Знакови лица на ПП-ДБ вън от 50-ото НС - Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева, Настимшр Ананиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads