Реклама / Ads
0| 4371 |13.06.2022 НОВИНИ

Радан Кънев: Аргументът на Трифонов е фалшив, а използването му е позорно! Това е чалгата в политиката!

.
Радан Кънев Източник: стопкадър, Nova News
„Аргументът на Трифонов е фалшив, а използването му е позорно! Това е чалгата в политиката!“. С тези думи евродепутатът от „Демократична България“ Радан Кънев коментира напускането на „Има такъв народ“ на коалицията и аргумента, който лидерът на партията Слави Трифонов използва – несъгласието по темата Република Северна Македония.
 

„Най-грозното нещо, което може да се случи в българската политика, е злоупотребата с многовековнатата национална трагедия за политически сили“, отбеляза Кънев в ефира на Nova News.

 

По думите му опозицията е постигнала целта си да раздели коалицията.

 

„След като опозицията постигна целта си правителството да няма мнозинство, топката отива в тях. Те могат да свалят кабинета. Няма такава заявка до момента, но могат да го направят. Според мен не смеят да управляват под никаква форма“, смята евродепутатът, който предложи скандинавският модел на управление: „Там винаги е кабинет на малцинството. Партията, която е спечелила изборите, с лидера си начело, договаря законодателната програма с опозицията“. Кънев обаче поясни, че „тук трябва да се появи едно ново ниво на култура и от управляващите, и от опозицията“.

 

Той подчерта, че при евентуално ново управление на ГЕРБ и ДПС отново ще е нужен диалог с опозицията.

 

„На база поведението на лидера на ГЕРБ, не виждам нивото на политическа култура, което е необходимо на България. Виждам опасно махленско ниво, което би било търпимо в една безоблачна ситуация, но е много безотговорно в ситуация на дълбока криза, която той отрича“, каза Кънев.

 

По думите му „най-големият кошмар за държавата ни“ би бил оставка на кабинета и нови избори.

 

„Това по време на война и икономическа криза е кошмарен сценарий, който би показал, че българските политици са дълбоко негодни да изпълняват длъжността си“, добави Радан Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4211 |12.06.2022 Радан Кънев: Г-н Трифонов провали два парламента, сега се опитва да проваля трети . 0| 5392 |18.05.2022 Анализаторът Евгений Кънев: И статуквото има интерес Гешев да си отиде, за да дойдат европарите . 0| 12542 |02.05.2022 Радан Кънев с кърваво писмо до Радев, Борисов и Нинова: Не се прави така! . 0| 3599 |28.04.2022 Евгений Кънев: Нито на генетическо, нито на историческо ниво сме близки с Русия, по-скоро с Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads