Реклама / Ads
73| 6036 |15.01.2014 НОВИНИ

Радан Кънев: Оставката на кабинета е на масата

.
Източник: Булфото
„Оставката на правителството е на масата. БСП се цепи, а „Атака” се разпада пред очите ни”, заяви на пресконференция в Шумен председателят на ДСБ Радан Кънев,който е и сред лидерите на Реформаторския блок.
 

„Управляващите ще се срутят под собствената си тежест. В тази интересна политическа обстановка Реформаторският блок има какво да даде на гражданите на държавата. Злоупотребите с власт правят българите бедни. Без законност няма да имаме европейски доходи”, категоричен бе Радан Кънев и подчерта, че обединението на десните партии включва хора със сериозен политически опит.

Той припомни шестте основни точки, които са приоритет в работата на дясното обединение. Сред тях са незабавна оставка на правителството, избори през май, промени в Изборния кодекс, реформи в правната система, промяна на Закона за обществените поръчки, свикване на Велико народно събрание и изработване на нова конституция на страната. Радан Кънев подчерта, че по някой от посочените пунктове имат общо виждане с ГЕРБ, но това съвсем не означава, че се върви към коалиция между двете партии.

„Олигархията и мафията да излязат от управлението. Смисълът на демокрацията е, че властта произхожда от народа. Очевидно днешната ситуация в страната не е демокрация”, заяви и Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите”, което е част от дясната политическа коалиция.

„Очакванията на хората свързани с Реформаторския блок са изключително големи. Не трябва обаче да се забравя, че хватката на управляващите е силна в техни ръце са полицията и медиите. Центърът на столицата прилича на военен плацдарм. Истината обаче е, че парламентарното мнозинство е нелегитимно”, каза председателят на Народна партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов.

Като зависима партия определи БСП, Николай Начев от БЗНС, който е сред коалиционните партньори в дясното пространство. „Кой нормален човек ще гласува за партия, чиито решения се вземат извън нейното ръководство?”, попита риторично Начев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5274 |13.01.2014 Вигенин: Оставката на Калфин вещае разделение в левицата . 14| 5788 |06.01.2014 Румен Петков: Няма да искам оставката на Станишев . 18| 5965 |26.12.2013 Радан Кънев мълчи за ареста на "синия" шеф в Благоеврград . 17| 4814 |16.12.2013 Радан Кънев: Няма съгласие между нас и "Синьо единство"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads