Реклама / Ads
22| 7080 |25.09.2020 НОВИНИ

Радан Кънев: Подмятане на лафове през медиите не е диалог

.
Имаше много ясен отговор на коментарите за платените публикации в международните издания. Това е унизително за българската политика - да си представи някои, че издания като ”Le Monde”, ”Шпигел” и др. се финансират по този начин показва абсолютно скъсване с реалността. Това, че можеш да плащаш на жълти медии в България, не значи че медийният пейзаж е такъв навсякъде.
 

Това заяви пред bTV евродепутатът Радан Кънев.

 

Той коментира и предстоящия дебат за върховенството на закона у нас, който ще се проведе в Брюксел в началото на октомври.

 

"Има огромна полза от протестите в България. Има еволюция на съзнанието сред всички колеги в парламента. Има съществена еволюция в позицията на Европейската народна партия. Неочаквано голяма част от случващото се у нас достигна до Брюксел", посочи Кънев.

 

Не остана безразличен и по въпроса с институционалната криза и задочния остър конфликт между "Дондуков 1" и "Дондуков 2".

 

"Подмятане на лафове през медиите не е диалог. Трябва да излезем от една много тежка институционална и политическа криза за да започнем да решаваме другите проблеми - икономическите, здравните, кризата в съдебната система. Говоренето няма да свали общественото напрежение. Изходът е един и той е очевиден - минава през оставка на правителството. Диалог е необходим, защото трябва да има ясни приоритети пред служебния кабинет - да е ясно каква програма ще се следва, по какъв начин тези значителни финансови средства, които ще бъдат отпуснати от Европа, ще бъдат инвестирани, а не усвоени", посочи още Кънев.

 

По думите му напълно възможно е Брюксел да ореже солидно парче от парите, предвидени за България. Припомняме, че Европа направи безкомпромисна и сериозна заявка, че ще обвърже фондовете с върховенство на закона.

 

"Очакват ни три ключови дебата - за кризата в България, за новия общоевропейски механизъм за върховенството на закона и връзката на фондовете с корупцията и правосъдието. Това е напълно свързано от наша гледна точка и ще даде отговор на един въпрос - как институциите в Европа ще гарантират върховенство на закона на цялата си територия. Трябва да важат едни и същи достатъчно строги правила, свързани със санкции при злоупотреба с власт", посочи още Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6345 |17.09.2020 Радан Кънев: Дебатът за България в ЕП е в защита на българските граждани . 15| 5331 |15.09.2020 Евгений Кънев: Без върховенство на правото няма демокрация . 18| 6213 |09.09.2020 Радан Кънев: Младите ли са мафия? Това е цинично . 10| 5509 |05.09.2020 Евгени Кънев: Сега трябва да се включат всички бизнесмени. И ледът ще се спука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads