Реклама / Ads
1| 2964 |06.11.2022 НОВИНИ

Радев: Членството в ОИСР е стратегически приоритет за България

.
В България работим от няколко години за приравняване към стандартите на ОИСР. В момента сме в процес на преместване и преминаване към следващо равнище, надявайки се, че България ще се присъедини към организацията като пълноправен член.
 

Това заяви генералният секретар на ОИСР Матиас Корман, който е на посещение в България. Днес той се срещна с президента Румен Радев.

 

Вярваме, че можем да допринесем за реформи в България, вярваме, че България може да допринесе в ОИСР, каза още той.

 

Президентът Румен Радев посочи, че това е първата визита на Корман в София. “Благодарих на Корман за подкрепата и неговият значим принос за отблокиране на процеса на разширяване на организацията. За България членството в ОИСР стратегически приоритет. България активно сътрудничи с организацията в различни инициативи. Ние имаме амбицията и готовността да допринасяме за намирането на решения от глобалния дневен ред, каза още Радев.

 

Държавният глава обясни, че в днешната сложна геополитическа ситуация е изключително важно да имаме силна общност от държави, които отстояват многостранната дипломация, каквато е и ОИСР.

 

“Най-важното да нас е, че процесът на членство ще ни даде шанс да осъществим необходимите реформи, да създадем по-добър бизнес климат, да ускорим икономическия растеж, да имаме много по-голяма амбиция за високи стандарти. Да имаме повишаване на стандарта и качеството на живот на българите, това е истинската ценност.”, каза още той.

 

Радев поздрави и служебния кабинет.


“Наред с овладяването на редица кризи, наред с огромната работа по подготовката на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, правителството успя с много усилия да финализира първоначалният меморандум, който предстои да бъде утвърден от МС и изпратен към ОИСР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2849 |06.11.2022 Президентът Радев се среща с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман . 0| 3774 |02.11.2022 Режисьорът Б. Радев: Щом в парламента обсъждат хартиената бюлетина, значи правителство е невъзможно . 2| 2849 |01.11.2022 Президентът Радев: Ще ми се народните будители да ги подкрепяме и почитаме приживе . 4| 2765 |31.10.2022 Румен Радев: Пред младите българи няма граници на възможностите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads