Реклама / Ads
21| 4599 |15.03.2020 НОВИНИ

Радев: Кризата е възможност да излезем по-силни като народ. Борисов: Всеки медик на ”първа линия” ще получаи още 1000 лв. на месец

.
Бойко Борисов и Румен Радев
Ако преодолеем тази криза ще се успеем да се справим с всички натрупани проблеми. Борбата днес е за всеки българин. Моят призив е единство и солидарност. Вярвам, че обединени ще се справим.
 

Това каза президентът Румен Радев след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Радев смята, че българското правителство трябва да приложи начини, по които да се покрият ресурсите в здравеопазването и да се „търси активната помощ и съдействие на Европейския съюз“, за да бъдат подпомогнати най-засегнатите.

 

"Трябва всички да сме солидарни с тези, които най-силно ще понесат последствията. Държавата трябва да помогне на най-слабите, а младите – на старите. Това е надеждата да си върнем държавата като общество. Тази криза е възможност да излезем по силни като народ, който може да преодолява изпитания; в който поколенията могат да си подават ръка“, каза Радев.

 

"В интерес на всички ни е да спазваме мерките. Те са животоспасяващи. Но само с ограничение, забрани, наказания ние не може да излезем като пълноценно и истинско здраво общество." Това заяви държавният глава след срещата си с премиера Бойко Борисов и началника на Оперативния щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

 

Премиерът обяви, че е абсолютно солидарен, с това което каза президента, с неговите призиви също. „В спешен порядък, това което правим в момента е да защитим лекарите. По 1000 лева на медицинско лице, без значение от специалността им. Всеки, който е на първа линия и работи с коронавуриса ще получава тази сума на месец. Трябва да се следи много внимателно с резервите на страната ни. Трябва да се осигурят заплатите на лекарите.", каза още Борисов.

 

„През социалния фонд има увеличение на прага на държавния фонд, така че всички да бъдат защитени. От криза не се излиза по-богат. Както виждате, нито една държава не е предложила конкретна мярка. Всеки лев го пресмятаме от дълъг период на време, за да защитим държавата“, заяви Борисов.

 

„Ако има противоречия, оставям ги назад, за да може да се мобилизираме да излезем от кризата“, каза още министър-председателят. Правителството ще предоставя на президента отчети за работата по справяне с коронавируса, обяви още Борисов.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4034 |15.03.2020 Красимир Вълчев: Кризата е шанс за по-бърза крачка към електронно обучение . 2| 6339 |14.03.2020 Кризата с COVID-19 по света . 7| 5854 |13.03.2020 Радев: Освен ограниченията е необходим и пакет от икономически и социални мерки . 6| 4022 |12.03.2020 Валентин Радев: Трудно ще разберем каква е причината за взива в ”Арсенал”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads