Реклама / Ads
27| 4439 |01.10.2021 НОВИНИ

Радев: Преди 5 години Борисов се скри под полата на Цачева, сега - под тогата на ректора

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
”Преди 5 години Бойко Борисов се скри под полата на Цецка Цачева. Сега се крие под тогата на ректора.” Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод кандидатурата за президент на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков и евентуалната подкрепа, която той ще получи от ГЕРБ-СДС на предстоящите избори.
 

Държавният глава е посещение в специализираната болница за рехабилитация на деца "Св. София", която получи дарение от благотворителната инициатива "Българската Коледа" - апарат от най-ново поколение за робот-асистирана локомоторна терапия.

 

"Нека се поздравим с първи детски Локомат в България. След дълги години усилия, след препоръките на лекарите, след молбите на множество родители, ние най-сетне имаме такъв апарат за роботоасистирана комплексна рехабилитация. Това е на вниманието на инициативата „Българската Коледа“ вече няколко издания – ранната, комплексна, продължителна, системна рехабилитация на деца. Аз всяка година съм тук в тази болница, която се ръководи прекрасно от доц. Чавдаров. Поздравявам него и целия негов екип за отношението към нашите деца. Ние всяка година помагаме и вече в различни сфери. Имаме тук доставени апарати за роботоасистирана рехабилитация на горни и долни крайници, за анализ на движенията и най-важното – най-сетне детския Локомат“, посочи президентът.

 

„Преди две години по моя лична покана Великият магистър на Малтийския орден дари тук и робот за рехабилитация във виртуална среда. Това също е за първи път в България“, заяви Румен Радев.

 

„Искам да благодаря на всички дарители, на всички отговорни лекари и съм много щастлив, че нашите деца, които заслужават всичко това, вече го имат. Това са едни нови, съвременни форми и методи на рехабилитация и лечение“, посочи Радев.

 

„Преди две години с доц. Чавдаров обсъдихме следващите разширения и нужди. Предложих му и те направиха вече архитектурен план тук да се разгърне един нов център, в който тази нова апаратура да може да бъде използвана пълноценно. Надявам се да има нужното финансиране. Нашите деца го заслужават“, допълни държавният глава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3785 |30.09.2021 Председателят на НСИ: Първи резултати от преброяването се очакват преди Коледа . 13| 4123 |30.09.2021 Любен Дилов атакува Радев: Президентът ваксиниран ли е? . 2| 3061 |30.09.2021 Румен Радев: Служебното правителство търси начини да внесе Плана за възстановяване . 7| 3699 |29.09.2021 Радев: Третият път трябва да има правителство. Проектът Петков-Василев може да помогне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads