Реклама / Ads
3| 5340 |22.12.2021 НОВИНИ

Радулов: В МВР нерегистрираната престъпност е три пъти по-голяма

.
Николай Радулов
За да имаме работещи служби, те трябва да бъдат внимателно прегледани и да се направи ревизия. Години наред те тиражират само скандали, а реална дейност не произвеждат. Това, за което тези хора са назначени и ние искаме от тях не се случва. Това става и в МВР, където от години нерегистрираната престъпност, която се отчита, е три пъти по-голяма.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия депутатът от "Има такъв народ" Николай Радулов.

 

"Кадровите решения започнаха по време на служебното правителство. Бойко Рашков от гледна точка на едно почтено провеждане на изборите отстрани такива регионални директори, за които имаше съмнение, че вместо да се грижат избирателният процес да е редовен, до известна степен подпомагаха предното управление да спечели служебно изборите. Промяната е започнала, друг въпрос е кой колко бързо иска да стане тази промяна. И в МВР, и в специалните служби, има достатъчно компетентни и интелигентни хора с хъс и желание да работят за страната. Въпросът е, че са лошо управлявани", каза Радулов.

 

Според него шефовете на службите трябва да бъдат подменени.

 

"Това не е лесна задача, тъй като не става дума еднократно да обявим, че уволняваме всички, които са на управленски позиции и да ги заменим с други. Така ще допуснем грешки и ще докараме ситуацията до същото положение. Трябва внимателно да се прецени, сред ръководителите има кадърни хора, които имат умение да управляват", обясни той.

 

По думите му смени вероятно ще трябва да се извършат в ДАНС и Държавна агенция "Технически операции", тъй като част от проблемите с незаконното подслушване бяха експлоатирани от тях. Това ще стане постепенно, допълни Радулов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6931 |20.12.2021 Проф. Радулов: Серийните номера на банкнотите от шкафчето може да съвпаднат с онези 68 млн., които Божков е дал на Горанов . 4| 4560 |20.12.2021 Николай Радулов: Отстраняването на Иван Гешев е въпрос на време . 2| 3264 |15.12.2021 Николай Радулов: Войната между МВР и прокуратурата ще приключи, когато Гешев се махне . 2| 16908 |13.12.2021 Радулов: Прокуратурата преувеличава, но вероятно методите на Борисов в ГДБОП са същите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads