Реклама / Ads
0| 2658 |09.12.2022 НОВИНИ

Районният съд в Бургас увеличи своя състав с четирима нови съдии

.
Четиримата нови съдии са назначени в Районния съд – Бургас след решението на висшия кадрови орган на съдебната власт – ВСС.

Магистратите встъпиха в длъжност в присъствието на Административният ръководител на съда, Евгени Узунов и съдиите Силвия Петрова и Анатоли Бобоков, ръководители на Гражданската и Наказателна колегия в институцията, съобщиха от Районен съд - Бургас.

 

Административният ръководител на съда Евгени Узунов приветства новите си колеги с  "Добре дошли!" Узунов посочи, че тези съдии са вече доказани професионалисти. Той ги увери, че в съдебната институция цари екипност, както и, че никой няма да се намесва в техните вътрешни убеждения при решаването на съдебните дела. 

 

Детелина Димова е магистър по "Право". Завършила е Бургаския свободен университет през 2001 г., със следдипломни квалификации "Право на Европейския съюз", придобита в университет "Нанси 2" във Франция и специалност "Международни отношения – Право на Европейския съюз" от СУ "Св. Климент Охридски".

 

Тя работи като адвокат към Адвокатска колегия – Бургас, от 2002 г. до 2019 г., до началото на обучението й в Националния институт на правосъдието. Като младши съдия в Окръжен съд – Бургас, съдия Димова преминава стаж в съда на Европейския съюз в Люксембург, организиран от Европейската мрежа за съдебно обучение, в периода 01 септември 2021 г. до 30 юни 2022 г. Предстои да бъде командирована като национален експерт в съда на ЕС в Люксембург през 2023 г. Съдия Димова емоционално сподели "Ще се радвам да се върна в Районен съд – Бургас, защото атмосферата в съда е много добра, а също и с работата си да допринеса за авторитета на тази институция".

 

Съдия Александър Муртев завършва магистратура "Право" в Юридически факултет на Бургаския свободен университет през 2014г. Има общо седем години и четири месеца юридически стаж. Изпълнява длъжността "прокурорски помощник" в Районна прокуратура – Бургас, от 2015 г. до 2019 г., а след това печели конкурса за младши съдия в Окръжен съд – Бургас.

 

Другите двама нови съдии изпълняват длъжността "младши съдия" в Окръжен съд – Варна. И двамата, Ивелина Чавдарова и Лазар Василев, са родени в град Бургас. Съдия Чавдарова завършва "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски" през 2017г. Нейният колега, Лазар Василев завършва Бургаски свободен университет през 2012 г. Той има осем години юридически стаж, от които близо 5 години е работил като юрисконсулт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2687 |09.12.2022 Почина мъжът, намушкан с щик в центъра на Бургас . 1| 2640 |06.12.2022 Гешев: Стрелба не е имало и това е доказано след проверка на прокуратурата в Бургас . 0| 2591 |05.12.2022 Продажбите на оръжие са се увеличили с почти 2% в света . 0| 2722 |03.12.2022 Областите София, Варна и Бургас – първенци по работещи от вкъщи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads