Реклама / Ads
32| 6320 |09.09.2012 НОВИНИ

В. Рашидов: Блюдолизците при Тройната коалиция са много

.
Вежди Рашидов
Списъкът на облагодетелстваните по времето на Тройната коалиция би бил такъв, че Станишев няма да изпита удоволствие да го прочете, казва в изявление министърът на културата.
 

Станишев да не се упражнява върху думи, извадени от контекста на мое емоционално изказване, защото от подмазване и сервилничене се облагодетелстваха кръгове около него, пише в изявление на министър Вежди Рашидов, информира пресцентърът на МК. Припомняме, че вчера лидерът на БСП Сергей Станишев призова Рашидов да посочи кои са хората, облагодетелствали се от подмазване покрай премиера Бойко Борисов.
 

Министърът отговаря: В една прочувствена и емоционална реч по повод откриването на обновения с близо 800 000 лева европейски пари Сатиричен театър казах, че благодаря на премиера Борисов за това, че в тежките години на криза винаги съм чувствал неговото рамо в подкрепа на културата. Казах, че аз не съм от тези, които се подмазват и блюдолизничат, за да си уредят живота, но въпреки това бюджетът на културата се увеличава всяка година, а усвоявайки по най-прецизен и бърз начин европейските пари, ние осигураваме още един бюджет за българската култура. Исках да кажа, че не съм от тези, които чрез подмазване си уреждат живота, а именно обратното – по време на тригодишния си мандат досега във финансов план аз съм понесъл само лични загуби, поради факта че не мога да работя и продавам своите скулптури и че усилията ми в Министерството на културата отнемат цялата ми жизнена енергия.
 

За съжаление, извадени от контекста и употребени в политически спекулации, думите ми бяха използвани от лидера на българските социалисти по нечестен и непочтен начин. Но понеже той ме попита и иска от мен да продължа и да кажа кои са тези, които чрез подмазване и блюдолизничене са си уредили живота, аз бих го направил и списъкът на облагодетелстваните по времето на Тройната коалиция би бил такъв, че той няма да изпита удоволствие да го прочете. И бих го направил отново по моя артистичен начин, защото освен министър, аз съм и артист.

Появяването на сервилни хора е синдром на всяка власт. Но тези, които се опитаха чрез подмазване и нечестно да си уредят живота при правителството на ГЕРБ, бяха освободени още при най-малкото съмнение за лично облагодетелстване. Така си отидоха заместник-министри, много чиновници от висшия и среден ешалон и за съжаление - и някои колеги министри. На всеки в кабинета, а и в общественото мнение на страната, е известно, че настоящият премиер проявява нулева търпимост към всеки, решил или опитал се да се облагодетелства от властта. Дори и най-малкото съмнение в лоялността ми към ГЕРБ и към министър-председателя са халюцинации на някой болен мозък, а този, който би могъл да си помисли такова нещо, не е в час. Аз съм министър на ГЕРБ.
 

Иначе с огромно удоволствие и с гордост приемам „похвалите” на г-н Станишев за това, че за разлика от времето на неговото управление, в Министерството на културата вече има дирекция за европейски проекти, и че досега се усвояват 120 милиона лева, като са ремонтирани голям брой училища, театри, музеи, работи успешно вече година и половина театралната реформа, разкриват се нови археологически находки. Ако това беше направено по времето на Станишев, то състоянието на материалната база на българската кутура шеше да е в пъти по-добро, но очевидно правителството на Станишев не се е интересувало от европейски пари, освен ако не може семейно да ги усвои или присвои, казва Рашидов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5996 |24.08.2012 В. Рашидов: Е, какво да направим, че Божидар Димитров е от Созопол! . 28| 7323 |26.07.2012 Яне Янев: Девет министри от тройната коалиция са за затвора! . 25| 6957 |10.04.2012 Б. Борисов: Правим първи копки трети път след тройната коалиция . 36| 8188 |02.04.2012 В. Рашидов: Кой е премиер по времето на Моцарт?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads