Реклама / Ads
9| 5997 |24.08.2012 НОВИНИ

В. Рашидов: Е, какво да направим, че Божидар Димитров е от Созопол!

.
Вежди Рашидов
Никога не се говорило толкова за археология, за култура, премиерът има разбиране за това, финансовият министър също, похвали се министърът на културата.
 

Години наред нищо не правихме за културния туризъм, обяви по БНТ министърът на културата Вежди Рашидов. Бях изумен, че в Долината на царете, че се работи по 3 тракийски гробници, а те са 60. Ако всяко правителство разкриваше по една гробница щяхме да имаме истински културен туризъм, възкликна министърът и осведоми, че колегата му от Турция му казал, че годишно там печелят 23 милиарда долара от културния туризъм.

Направихме национална карта на културните паметници за културния туризъм, похвали се министърът.

Това, че Божидар Димитров е от Созопол е добре, там излиза интересна археология, имаме желание от остров Свети Кирик да направим национален паметник на културата. Има винаги едно съмнение, но какво да направим, че Божидар Димитров е оттам, възкликна Рашидов. Все едно отнякъде трябва да се започне, защото досега не се е работило цялостно. Аз мога да посоча с пръст какво съм направил, категоричен беше Рашидов, който акцентира върху Ларгото като ценност за софиянци и за туристите.

За промените в Закона за културното наследство, министърът каза, че основната му цел е да привлече млади хора с добри заплати. Затова искал да направи институт за културното наследство държавен под шапката на МК. Никой нищо не иска да приватизира, осведоми той археолозите.

Никога не се говорило толкова за археология, за култура, премиерът има разбиране за това, финансовият министър също. Трябва да се печели от културния туризъм. В началото може да се караме, но след дискусия се разбираме, така ще направим и с археолозите, ще ги изслушаме всички и тогава ще решим, успокои Рашидов и добави, че и на остров Св. Кирик искали да приватизират и да правят там казина и заведения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 5856 |22.08.2012 Борисов: Всеки да признава, да казва и да посочва каквото знае . 59| 7928 |22.08.2012 Н. Робева: Какво иска Дянков, да пълним болниците с наркомани ли? . 24| 6052 |15.08.2012 Свилен Нейков: Каквото ни поискаха, им дадохме! . 34| 5164 |13.08.2012 С подобна спортна база, какво повече желаем?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads