Реклама / Ads
0| 3422 |07.07.2022 НОВИНИ

И Рашков потвърди, че служителка на МВР е помагала на Семерджиев

.
Има данни, че служители на Министерството на вътрешните работи са помогнали на Георги Семерджиев, виновен за жестоката катастрофа на бул. “Черни връх”. Семерджиев отнесе две жени с джипа си в района на метростанция “Европейски съюз”.
 

Рашков потвърди информацията, че служителка на МВР от Първо РУ е помогнала на бившия футболист да се укрие след инцидента.

 

“Оказа се, че има отношения с този човек, какви са точно – предстои да се уточни“, каза Рашков.

 

Той допълни, че е разпоредена проверка на инспектората на МВР как се е действало по сигналите срещу Семерджиев през годините.

 

"Ще се постараем да изясним в детайли случая, свързан със Семерджиев. Включително ако има достатъчно данни и за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР. Включително всички случаи, за които имаме вече съмнения, че са били неглижирани в някаква степен. И дали някой не е причинил косвено този трагичен резултат", заяви той.

 

Рашков съобщи, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 година и до ден днешен е управлявал различни МПС. Органите на МВР са предприемали десетки действия по предишни провинения на Семерджиев. Пращани са и преписки до прокуратурата, но обвинението ги е връщало, като е налагало само административни глоби.

 

"Искам да ви кажа, че през изтеклите 6 години той е имал чудесна възможност след като му е отнето свидетелството за управление, той да се яви на изпит и да получи ново. Имаме безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, откъдето пък ние получихме данни, че не е издаван подобен документ на български гражданин"


Рашков е разпоредил Инспекторатът на МВР да предприеме незабавни проверки на всички случаи, в които Георги Семерджиев е нарушавал закона и съответно дали служителите на МВР са си свършили работата.

 

"Имаме събрани и изпратени материали на прокуратурата за образуване на досъдебно производство за управление на МПС без свидетелство за управление. Те обаче са върнати с указание само да бъдат наложени административни глоби", каза още Рашков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3129 |05.07.2022 Рашков: Борисов и такива като него нямат моралното право да говорят за избори . 0| 3769 |05.07.2022 Василев: Ако вляза в МВР, Рашков ще е ”пролетна песен” за мафията . 0| 5032 |30.06.2022 Бойко Рашков: Решението за експулсиране на дипломатите не е взето еднолично . 0| 5656 |29.06.2022 Промяна на върха в МВР - Петков сложи нов заместник на Рашков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads