Реклама / Ads
3| 4246 |16.08.2021 НОВИНИ

Рашков уволни дисциплинарно директорa на областната дирекция на МВР в Пловдив

.
Йордан Рогачев Източник: БГНЕС
Директорът на Областната дирекция на МВР Пловдив Йордан Рогачев е дисциплинарно уволнен със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, съобщава БНР. Новината за уволнението, което е станало още в петък, съобщи самият Рогачев.
 

Още в първите часове след встъпването му в длъжност Рашков разпореди проверки в пловдивската дирекция Тогава Йордан Рогачев беше в болничен за операция, а след изтичането му излезе в отпуск по бащинство. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му, която по-късно административният съд в Пазарджик отмени. Сега Рашков пробва да отстрани Рогачев чрез дисциплинарно уволнение, което обаче той твърди, че също ще оспори.

 

Йордан Рогачев разказва пред Радио Пловдив, че в министерската заповед за уволнението било посочено как той системно не е стоял на работното си място от 9:30 до 16 часа като през това време пътувал със служебни автомобили, без това да е необходимо.

 

Това било станало по донос, твърди Рогачев. "От служител, който осъществяваше системен психологически и сексуален тормоз върху служителка на областната дирекция. Аз го извиках, разговарях с него, след което го преместих да работи на друго място до навършване на пенсионна възраст. След като бях отстранен, той лично отиде при изпълняващия длъжността и подаде донос срещу мене и заради това ме разследваха. В комплексната проверка абсолютно нищо не се намери и понеже нямаше за какво се хванаха заради това", твърди полицейскят шеф.

 

Йордан Рогачев каза също , че още на 19 юни, когато е бил в болница, бил посетен от негов заместник: „С думите: "Праща ме министър Рашков, подай си оставката, поне да си вземеш заплатите, в противен случай ще стане много лошо за теб.

Моят отговор беше: "Не. Аз няма от какво да се притеснявам". Рогачев ще обжалва уволнението си в предвидения от закона 14-дневен срок.

 

Веднага след интервюто пред Радио Пловдив Рогачев съобщи, че срещу него е започнала проверка на НАП - Велико Търново за имущественото състояние на семейството му.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4183 |13.08.2021 Прокуратурата: Рашков е назначил Гешев в съдебната система . 16| 6673 |13.08.2021 Министър Рашков не може да установи има ли Иван Гешев диплома. ВСС отказал да му я предостави . 9| 3122 |12.08.2021 Рашков: Бежанските центрове започват да изпълват капацитета си. Готови сме да открием нови . 6| 13239 |12.08.2021 Бойко Рашков предложи на Ивет Горанова да се влее в редиците на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads