Реклама / Ads
6| 3325 |31.03.2021 НОВИНИ

В разгара на кампанията - направете сутрешното си кафе “ирландско”

.
Личи си, че са настанали последните дни от предизборната кампания. На финалния спринт бисерите валят като майски дъжд на абитуриентски бал, а на мен все повече ми се иска да си сипя нещо спиртно в кафето. На тоя фон и от НОЩ заговориха за водка с доматен сок рано сутрин, та мисля - вече си е време.
 

Часът е малко след 7. В ефира на националните телевизии един след друг се изреждат партийни лица, кандидати за следващия състав на Народното събрание, респективно и за народното доверие. И кафето ми започва да става все по-блудкаво, безвкусно. Даже вече не горчи. Замислям се - симптом ва COVID? 


И после чувам напевния глас на Александър Сиди от ВМРО, който брани семейните ценности от джендър инвазията, да обяснява и колко българска е Македония. Започва да ми става ясно - не е COVID. И кафето не е. 


Просто сме в кампания, но спокойно - всичко свършва до няколко дни. 


Мая Манолова ми обясни тази сутрин, че коалицията й иска да гони мутрите от политиката и от хазната, която била изстъргана от тях. И разговорите тръгнаха по линията на “кои са те”, “кого наричат мутри” и прочее. Съществени неща. И за Божков си говориха и как бил на малко име с Владислав Горанов, снимал се с Борисов, тя отишла в офиса му по негова покана, целият ъндърграунд бил срещу нея по време на местните избори. 


И Атанас Атанасов от “Демократична България” се появи. Обясни какви са приоритетите на партията и как според проучвания много хора са поддръжници на идеята за експертно правителство и как това било въпрос на преговори и на това авторитетни и утвърдени професионално хора да получат възможност да управляват различни сектори. 


После директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев заговори за водка с доматен сок и за мен беше напълно ясно - ще си сипя нещо тежко в кафето. Може да се оправи работата. И превключих канала. 


БНТ. На моя екран - Валери Симеонов от НФСБ. Той пък ми обясни колко бил взискателен към себе си, не бил доволен, а с Веселин Марешки били успешни бизнесмени за разлика от младите хора в листите, които впрочем нямали реализация в живота и затова я търсили през Народното събрание и политиката. И каза, че протестите били платени от Божков - 100 лева за знаме, 50 - за присъствие. Някакви тарифи. 


“Водка с доматен сок”, кънти в главата ми. Направете си кафето ирландско. По-лошо едва ли може да стане. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 6826 |21.03.2021 Господин Борисов, кампанията тече, а към Вас има много въпроси . 7| 4113 |15.03.2021 2.2 млн. лева за медийно отразяване похарчиха партиите в първите 10 дни от кампанията . 9| 3710 |10.03.2021 Журналистката Копринка Червенкова: Партиите пазят ”козове в ръкавите си” за края на кампанията . 20| 3382 |06.03.2021 Могло, ама в кампанията! Борисов скоростно уреди музиканти с 4.2 млн. лв. заради кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads