Реклама / Ads
0| 2735 |08.12.2022 НОВИНИ

Жестокост към животни! 23-ма са арестувани за организиране на кучешки боеве край Панагюрище

.
Разкриха арена за кучешки боеве край Панагюрище. Арестуваните са 23-ма души. На мястото е открито и тежко ранено куче, което въпреки оказаната му медицинска помощ, е починало от нараняванията си. Като основен организатор на незаконната дейност е задържан 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в с. Елшица.
 

При мащабна полицейска акция са прекратени нелегалните боеве с кучета, както и съпътстващите ги незаконни парични залагания на специално изградена арена в село Елшица, край Панагюрище. На мястото е открито и тежко ранено куче, което въпреки оказаната му медицинска помощ, е починало от нараняванията си.

 

На този етап са задържани 20 мъже и 3 жени на възраст между 17 и 63 години.

Те живеели в различни краища на страната. Те са: Пазарджик, Пловдив, София, Хисаря, Хасково, Чирпан, Бяла Слатина, Враца, Асеновград, Старосел.

 

От пресцентъра на полицията съобщават, че работата на униформените е била силно затруднена заради това, че за провеждането на битките е бил избран труднодостъпен терен в местността „Влайков връх“ край панагюрското село Елшица. Уговорките са залаганията и мястото на срещата били обсъждани единствено в затворени канали в интернет приложения за комуникация.

 

В близост до мястото на боевете са установени 38 леки коли и джипове. За битките е построен специално проектиран ринг, който е оборудван с метални заграждения и осветление. На мястото в ринга полицаите са открили тежко ранено от боеве куче. То е било незабавно транспортирано до ветеринарна амбулатория в Пазарджик и е предадено за лечение на ветеринарен лекар.

 

За съжаление, въпреки положените грижи в резултат на тежките травми и наранявания от кучешката битка, е настъпила смъртта на животното.

 

Като основен организатор на незаконната дейност е установен и задържан 63-годишен мъж от Пазарджик, който живее в село Елшица. Открити и иззети са доказателства, в това число и видеозаписи на други организирани от него боеве.

 

Всички оказали се на мястото лица са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа в арестите на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

 

Работата по документиране на незаконната дейност продължава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2856 |07.12.2022 Безредици в Атина и Солун. Има пострадали полицаи и арестувани демонстранти . 1| 3120 |29.11.2022 11 нелегани сирийци са арестувани в столичния квартал ”Люлин” . 0| 2996 |28.11.2022 Стотици арестувани след протестите в Китай срещу политиката на "нулев ковид" . 2| 3898 |19.11.2022 Седем от заподозрените за взривовете в Истанбул са арестувани в България /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads