Реклама / Ads
11| 7764 |24.07.2009 НОВИНИ

Разкриха група за подкупи в УНСС

.
Петкан Илиев
Организирана престъпна група за купуване на изпити в УНСС е разкрита от антимафиотите.
 
Бандатата, начело с преподавателя гл. ас. Петкан Илиев, действала на територията на института, чиято абревиатура иронично се превежда на езика на широките маси „утре носи съответната сума”.

Акцията по разбиване на бандата е осъществена от служители на дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" към "Криминална полиция" съвместно с Областна дирекция на МВР Благоевград.

Групата предлгала услугите „вземане” на изпити и семестриални заверки срещу заплащане и явяване на кандидат-студентски изпити в УНСС от лица-дубльори на кандидат-студентите. Дейността е извършвана с фалшиви лични документи.

За организатори на бандата са заподозрени 49-годишния преподавател по микро и макроикономика гл. ас. Петкан Илиев от УНСС - и 37-годишният посредник Б.Т.
В схемата участвали и посредници на по-ниски нива, които набирали студенти и кандидат-студенти, желаещи да се възползват от корупционната услуга. Тарифите на престъпната банда варирали между 500 и 4 000 лева. Проверят се данни за действията на престъпната група и в други висши учебни заведения.

Петкан Илиев и Б.Т. са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментар: За корупцията в УНСС се носят легенди. Писано е за купуването на изпити, знаят се и тарифите. След днешната акция веднага се обявява име - това на Петкан Илиев. Илиев е автор на анализи за корупцията и проблемите в икономиката и бизнеса в различни медии. Може би е виновен, но някак много охотно се пласира името му сега, а други се премълчават. Ректор на УНСС е проф. Борислав Борисов, съветник на президента. Той не е ли знаел какво става в университета? Сред преподавателския състав има известни имена от бившата Държавна сигурност, както и от сегашната ДАНС. Те не са ли подушили далаверата? Интересно е и какво ще каже самият Петкан Илиев, когато излезе от ареста.
Нека не бързаме с изводите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4402 |13.07.2009 Яне Янев оглави парламентарната група . 1| 4707 |13.07.2009 Цветан Цветанов начело на Парламентарната група на ГЕРБ . 8| 5212 |02.07.2009 ДПС е кръвна група на младите . 3| 5167 |01.06.2009 Полицията разби групата на Таки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads