Реклама / Ads
29| 5636 |05.11.2010 НОВИНИ

Разследват синдикален лидер, той заплашва със съд

.
Галентин Грозев Източник: БНР
МВР е започнало проверка срещу заместник-председателя на полицейския синдикат Галентин Грозев, след информация в медиите, че Грозев неправомерно е записал две години за една в правния факултет на Софийския университет.
 

Срещу мен се извършва явна проверка, за която не съм уведомен официално. Тази проверка е следствие от публикуване на неподкрепени с факти неистини по мой адрес във медиите, каза Грозев. По думите му той разполага с категорични доказателства, оборващи фактите, които са публикувани.

Ще заведа дело срещу тези, които са ме засегнали. Всичко това вероятно цели да ме засегне и да влияе върху дейността ми като синдикален активист, както и да бъда дискредитиран в очите на членовете и симпатизантите на синдиката, коментира  Грозев.

Той заяви, че вероятно днес ще внесе сигнал до прокуратурата по случая, за да бъдат проверени действията на служителите, които го проверяват. Той припомни, че на 1 ноември анонимен гражданин е посетил сградата на СДВР и занесъл публикации от медиите.

Сигналът е стигнал до заместник-началник на отдела „Икономическа полиция“, който е разпоредил да бъде извършена проверка по статията, информираха от синдиката.

По информация на осведомени в момента синдикалистът е на разпит, а МВР е започнало проверки и срещу други участващи в Синдикалната федерацията на служителите в МВР. Именно този синдикат вече две недели протестира в градинката на църквата “Св. Седмочисленици”. Тази неделя се предвижда полицаите да излязат на национален протест.

Припомняме, че Галентин Колев, който иска главата на вътрешния министър Цветан Цветанов и се опитва да клати държавата, се оказа сред протежираните и привилегированите студенти в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Според източници на Frognews.bg зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите от МВР, с факултетен номер 57335, изучава тънкостите на правните дисциплини при изключително странни обстоятелства.

В нарушение на решения на факултативният съвет, въвел задължително посещение на лекции и упражнения за бъдещите прависти, дипломираният през 1999 г. културолог Галентин Грозев успял да искласи до трети курс, когато ударил на камък. Професори и асистенти отказали да му дадат заверка за това, че е натрупал голям брой отсъствия и не успял да си вземе някои от изпитите. Въпреки категоричният отказ на препователите във факултета, вместо да изчака една година и да положи невзетите си изпити, Грозев написал молба директно до декана на Юридическия факултет доц. Тенчо Колев за сливане на 4-ти и 5-ти курс. За огромна изненада желанието му да слее две години в една било удволетворено. Според наши източници зад благосклонността на доц. Колев стоял МВР-шеф от правителството на Сергей Станишев, който ходатайствал за синдикалния шеф пред ръководството на факултета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4919 |07.10.2010 Токсичният разлив в Унгария заплашва България . 7| 5449 |20.08.2010 Русия заплашва със съд институт на БАН . 0| 4721 |13.08.2010 Режим на тока заплашва Южното Черноморие . 1| 4926 |10.06.2010 Разследват обществени поръчки на военните в Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads