Реклама / Ads
2| 5424 |28.07.2018 НОВИНИ

Редовите членове на Съюза на слепите подкрепиха майките на деца с увреждания

.
Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива" и Добри Стоянов-член на Съюза на слепите Източник: Фейсбук
Редовите членове на Съюза на слепите подкрепиха майките на деца с увреждания. От постовете им във фейсбук става ясно, че те нямат нищо общо с контрапротеста, организиран от шефове на Съюза.
 

Страдащите открито се противопоставят на опитите за разделение на страдащите.  Признават, че не желаят между тях да има разцепление, като настояват за открит диалог. Някои от тях разказват за възхищението си от силата и волята на майките, готови да отстояват до край интересите на децата си. Добри Стоянов от Съюза на слепите пише във фейсбук: „Запознах се с две прекрасни и изключителни жени-Валентина Милева и Вера Иванова. Валя, благодаря ти за красивите спомени които остави в мен! А снимката, която ще кача,  е от  запознанството ми със невероятната Вера Иванова! Вера е една прекрасна майка, много силна жена и е жена със голямо сърце! Надявам се да се убеди, че в запознанството ми със теб няма абсолютно нищо провокативно! Никога не бих си позволил  да те обиждам или руга“, споделя възхищението си Добри. Заради срещата си с двете жени, както и с омбудсмана Мая Манолова, се определя като „най-щастливия човек“.

 

Все още не е ясно как столична община е разрешила на едно и също място да се проведе протест и контрапротест. Оказва се, че според нормативните документи на общината, това не би трябвало да се допуска.  В Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община, в чл. 20, ал. 1 се казва: „Когато след изтичането на двадесет и четири часа от получаването на уведомление от даден организатор, постъпят уведомления за провеждане на други прояви за същото време, място и път на движение съответните органи осигуряват провеждането само на проявата по първото уведомление“.

 

В ал. 2 пък се доуточнява:  Когато са постъпили уведомления от няколко организатори за провеждането на различни прояви в едно и също време, място и път на движение преди изтичането на двадесет и четири часа от постъпването на първото уведомление, съответните органи на общинската администрация съдействат за постигане на съгласие между заинтересованите организатори за безконфликтно провеждане на планираните прояви в различно време или място. Ако съгласие не бъде постигнато, органите на общинската администрация осигуряват провеждането на обществената проява, за която е пристигнало първото уведомление.

 

Нарушаването на наредбите доказва тезата, че атаката срещу майките прилича на организация на държавно ниво.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5623 |30.04.2018 Отказаха да регистрират съюза на проф. Божидар Димитров . 0| 4504 |19.04.2018 EП приема резолюция в защита на журналистите в съюза . 2| 4804 |17.04.2018 Корнелия Нинова: Членове на АБВ-Благоевргад се връщат в БСП . 9| 13094 |27.03.2018 Велизар Енчев: Провал във Варна - Ердоган прегази Борисов и Евросъюза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads