Реклама / Ads
7| 4331 |14.02.2017 НОВИНИ

Реформатор: Професор Денков да си напише оставката

.
Антони Тренчев
Има голям интерес към Реформаторския блок от най-различни партии, с които сме в преговори, включително и с ”Глас народен”, и когато има финализиран вариант, ще го оповестим - това каза Антони Тренчев, член на Националния координационен съвет на Реформаторския блок по БНТ.
 

Случва се масирана координирана атака срещу Реформаторския блок, подчерта Тренчев и препоръча министърът на образованието проф. Денков да си напише оставката. Той беше категоричен, че искат оставката му.

 

Или той сипе лъжи, клевети в резултат от груба некомпетентност, защото не може да прочете едно писмо, или защото е злонамерен и се явява аватар, маша, проводник на мокри политически поръчки, коментира Антони Тренчев и отново подчерта, че тече масирана атака срещу Реформаторския блок.

 

Ние говорим за тежък реваншизъм, убедено заяви депутатът от РБ и даде пример със здравният министър Илко Семерджиев, който искал да сменя философията на здравеопазването, и подчерта, че той е там за два месеца не за да върне източването на НЗОК и евентуално да въведе електронна карта, а да запази спокойствието на сектора.

 

Така е и в образованието - за два месеца никой не може да направи нищо, подчерта Тренчев. Служебните министри имат две задачи - по ресорите си да запазят спокойствието на гражданите, а кабинетът като цяло има една единствена задача - да проведе честни парламентарни избори.

 

Реформаторите искат оставката на министъра на образованието проф. Николай Денков по следните причини: съобщил е, че Европейската комисия е спряла средства, а днес говорителят на ЕК Кристиян Вигар излиза и казва: няма спрени средства. Има замразени средства за програмата през октомври 2016 г., когато е извършена проверката, за нея е отговарял Иван Модев, който сега е началник на политическия кабинет на проф. Денков. Модев и Денков са архитектите на програмата такава, каквато е, подчерта Тренчев. И повтори, че няма спрени средства, има предварително писмо.

 

Реформаторите и лично Тренчев искат оставката на Денков поради следната причина: груба некомпетентност, или изпълняване на мокра поръчка срещу Реформаторския блок чрез внушения за спрени средства, които ЕК днес отрече чрез своя говорител.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4392 |13.02.2017 Служебният министър Николай Денков: Оптимист съм за евросредствата . 1| 4578 |22.12.2016 Плевнелиев наруши Конституцията, категоричен професор Киров . 0| 4183 |10.08.2016 Реформатор: ГЕРБ може и да загуби вота без нас . 15| 4599 |20.06.2016 Бг-професор от Охайо: 35 изборни секции в САЩ е дискриминация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads