Реклама / Ads
8| 4827 |16.06.2014 НОВИНИ

И Реформаторите искат участие на КСНС

.
Източник: Булфото
Реформаторският блок настоява на утрешното заседание на КСНС да участват и извънпарламентарни партии, които имат евродепутати след изборите за Европейския парламент. Очакванията са да бъде договорена оставката на кабинета, за да бъде извадена страната от състоянието на безтегловност, да бъде определена дата за избори и привеждане на държавния апарат в готовност за посрещане на евентуална газова криза заради ситуацията в Украйна.
 

Това заяви на редовната пресконференция на блока Радан Кънев. Аргумент да бъдат поканени на утрешното заседание при държавния глава десните виждат и в темата за новия български еврокомисар, който да бъде номиниран по ясни и прозрачни критерии. Те обаче категорично отхвърлят кандидатурата на Сергей Станишев.

Смятаме, че нито сегашното, нито служебното правителство могат да номинират такъв еврокомисар, посочи лидерът на СДС Божидар Лукарски. По думите му, необходими са и разговори за силен служебен кабинет, който да гарантира най-вече предсрочния вот. Смятаме, че е наложителна смяна на областните управители, които пряко са отговорни за произвеждане на изборите, добави още той.

РБ иска и оставката на цялото ръководство на ДКЕВР, както и се надява на служебен кабинет, който да разкрие всички документи по "Южен поток". Реформаторите определиха като фарс петъчното изслушване в Народното събрание по темата на премиера и на министъра на икономиката и енергетиката.

По думите на Трайчо Трайков, бивш министър на енергетиката от ГЕРБ и член на Гражданския съвет на реформаторите, нито Пламен Орешарски, нито Драгомир Стойнев са дали отговори "на въпроси за 4 млрд. евро". Разбрахме между другото, че договорът е подписан, но кога, от кого, с какъв мандат, какво включва, какви са клаузите. Това са все въпроси, които, според Трайков, са останали неизяснени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4700 |10.06.2014 Миков склони, подписката за референдум влиза в НС . 11| 4779 |09.06.2014 Реформаторите искат референдум за задължителното гласуване . 31| 5201 |06.06.2014 Цачева: Ако хората поискат Борисов, той ще бъде премиер . 36| 5251 |05.06.2014 Реформаторите се изфукаха: Ние свалихме кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads