Реклама / Ads
19| 7749 |11.09.2020 НОВИНИ

Ренета Инджова: Алтернативата е да се освободим от Борисов и кликата му

.
Ренета Инджова
Този протест го чакам от 30 години и сега разбирам, че целият свят е също приятно изненадан, че българите прогледнаха и се събудиха. Българският народ трудно се включи в процес на демократизация. Последните 11 години се превърнаха в най-лошия период в съвременната история на страната, от гледна точка на това, че бандитска и престъпна клика узурпира властта във всичките и форми и погази всичките и права.
 

Това заяви бившият премиер Ренета Инджова пред тв Евроком.

 

"Историята ни се струва, че сме на някакъв сеир и мегдан, както се забавлявахме преди, че един неук и прост човек стои на върха на държавата. Може би липсата на традиция, байганьовската ни философия, която не е изтръгната, ни караше всеки да казва: Щом той е министър-председател, значи и аз мога", каза тя.

 

"Тук не ни питат на протест за алтернативата. Алтернативата в момента е да се освободим от Борисов и от кликата му. Политическият процес в хода на тази борба ще излъчи своите лидери. Ние започваме на наново. Докато няма справедливост, докато няма наказани, за никаква алтернатива не става дума. Аз съм обнадеждена от това, че в целия свят отзвука за България и българския народ започва да става положителен", допълни Инджова.

 

"Премиерът Бойко Борисов вчера нарече целия си народ мафиотски. Каза, че на площада са бандитите, хазартните играчи, контрабандистите, а той е един от тях. Ако сме ние неговите авери защо той не е при нас?"

 

"Аз не съм била министър-председател, ако Борисов е министър-председател. Аз съм излязла от кабинет с най-голям рейтинг на доверие. По правилата на политиката аз не трябваше да подавам оставка, защото трите месеца не бяха достатъчни за справяне с престъпността, с групите, с бандите, с грабежите. Неща, които се залагаха тогава и много бързаха да продължат и да излезе служебният кабинет. Правилата, ако са такива, каквито са сега, по-добре ние никога да не напускаме площада - перманентна революция", завърши Инджова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6235 |10.09.2020 Ренета Инджова: Ние сами ще трябва да се освободим от Борисов, без ЕС /видео/ . 16| 8352 |28.08.2020 Ренета Инджова: Народът вече няма да търпи заради липса на алтернатива . 28| 44821 |06.08.2020 Ренета Инджова пред Фрог: След мръсотията по мен, интересът изчезна. Институциите искат нова жертва, но този път не са познали . 10| 9067 |02.08.2020 Ченалова за случая с Инджова: Мафията действа така

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads