Реклама / Ads
11| 7183 |12.06.2020 НОВИНИ

Румен Миланов: 50 НСО-та ли ще имаме?! Това е прецедент

.
Румен Миланов
На практика се създава второ НСО. Тяхното смесване /бел. ред . СОБТ и жандармерия/ също е един проблем. При СОБТ има много опасен контингент за противодействие. Жандармерията е много по-социална. Тяхната подготовка трябва да е различна. Това каза бившият шеф на ГДБОП и НСО ген. Румен Миланов по БТВ.
 

Ставащото в момента, явно има политическа компонента. Системата за национална сигурност е тромава система и тя не е толкова гъвкава като политическата. Има реална опасност за първата. Няколко НСО-та ли ще правим?!

 

 Има прецедент. До там я докарахме-президентът да има една структура, премиерът друга. Ами как ще се планират ресурсите, подготовката на кадрите, координацията между тях?  Възникват професионални въпроси. Съдебната власт има своя охрана. Към Бюрото за защита на свидетелите също се създава нещо подобно. Е, 50 НСО-та ли ще имаме? Големият въпрос е координацията между тези структури.

 

Ще видите, че ефективността ще намалее на тези структури. Какво ще правим с НСО сега? В МВР кога ще изградим новите кадри. Процесът изисква време. Говорим за качеството на продукта. Бюджетът на МВР може да се разгледа през НС, така че той не може да остане скрит. Кому е нужно това упражнение. Гледам с голям скептицизъм на него. Акад. Воденичаров имаше идея за актуализиране на тази система. Ако мога да направя нещо, ще го направя в негова памет.

 

Ако говорим за системата за национална сигурност, тя е в компетентността на МС. Не е въпрос дали някой иска да бъде охраняван, а дали се налага. И комисия оценява това. В МВР също се създава такава комисия, която ще се ръководи от главния секретар. Аз лично бих направил нещата по друг начин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 8444 |09.06.2020 Румен Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от обвинителите си . 18| 10515 |09.06.2020 Румен Петков: Борисов не дава Севда ТВ на прокурор. Правят ни на маймуни . 12| 7008 |06.06.2020 Румен Гечев: Ежедневие са разправиите, корупционните скандали, кражбите за милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads