Реклама / Ads
23| 5392 |08.07.2011 НОВИНИ

Румен Петков: Абсурд е да съм в комбина с Галеви

.
Абсурдно е да ме обвиняват, че съм бил в комбина с братя Галеви. Ако беше така, щях ли да подпиша СРС-та и външно наблюдение на срещата ни. Това заяви Румен Петков - депутат от БСП и бивш вътрешен министър, по БиТиВи.
 

Той бе поканен да коментира излезлите преди ден нови присъди срещу дупнишките бизнесмени, които изпращат за 5 и 7 години в затвора.

Румен Петков отказа обаче да коментира дали присъдите са справедливи, мотивирайки се, че не иска да вмешателства в съдебни решения. Абсурд е, че заради тази среща с Галеви съм подал оставка като вътрешен министър, заяви още депутатът.

Той изрази категорично становище, че БСП трябва да има свой автентичен кандидат за президент и така се измъкна от въпроса ще подкрепят ли червените кандидатурата на Октопода Алексей Петров.

Петков обяви, че е притеснен от факта, че левицата се бави с номинирането на свой човек за Дондуков 2. БСП имала силни лица за президенския пост, но досега пропуснали да проведат лични разговори с всеки от тях.

Сред фаворитите си за президенската надпревара Петков посочи Ангел Марин, Ивайло Калфин и Меглена Плугчиева.

Той настоя БСП да излизе с официална оценка за двата мандата на Георги Първанов, които според него били успешни.

Петков потвърди още веднъж изнесената от медиите информация, че е поискал от главния прокурор да му бъде снет депутатският имунитет, за да бъде съден от кмета на Плевен Найден Зеленогорски.

Заканите от плевенския градоначалник дошли, след като Петков обявил, че в общината има корупция и оповестил, че разполага с аудиозапис, на който се чува как общински служител изнудва за 150 лв. гражданин.

Освен това според него децата в плевенските детски градини били обект на трудова експлоатация и приличали на индийчетата. Накара ли ги да нарисуват картички, а после кметът Заленогорски ги подписал и ги пуснали от самолет за празника на града. Така той включи децата в политическа кампания, категоричен е Петков.

В края на телевизионната си изява той не пропусна отново да спомене името на любимия си герой – посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.

Поздравления за този крупен интелектуалец. Поканил е журналист да се снима в тоалетната му, заяви Петков и показа снимка на дипломата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5060 |10.06.2011 Намериха мъртви убийците на Румен Рачев . 38| 5555 |03.06.2011 Р. Петков: Не пикая във фонтан, но работя здраво . 68| 4929 |21.05.2011 Р. Петков: Уорлик се държи като съветски шпионин . 21| 5462 |20.05.2011 Р. Петков: Ако подложите Цветанов на глупомер ще го счупи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads