Реклама / Ads
3| 5143 |10.10.2007 НОВИНИ

Румен Петков „маже ските" на новата агенция по сигурността

.
Без да се обявява директно срещу новата агенция „Сигурност" и автора на идеята - премиера Станишев, вътрешният министър Румен Петков отправи провокативни забележки по нейното гласуване в парламента.
 
Коментарите той направи в Народното събрание, където бе извикан от вождовете на парламентарните групи на управляващата коалиция, за да обсъдят проекта за новата агенция. Причината е неговото отрицателно мнение по въпроса, което той не скрива вече няколко месеца, откакто премиерът Сергей Станишев обяви, че такава нова структура ще се прави.

„Не трябва да се допуска дублиране на функции между различни служби, защото ще е пагубно за държавата", заяви министърът, без да обясни кои точно структури има предвид. Петков бе категоричен, че изваждането на контраразузнаването от МВР не е отнемане на част от правомощията му. Но се притеснявал от дублиране на функции и натрупване на полицейски структури. Петков бе категоричен, че времето ще покаже дали новата структура е по-ефективна от сега действащите три, които ще трябва да се слеят след време. „В същото време трябва да е ясно, че вътрешното министерство във всяка държава има пряко отношение към борбата с тероризма и няма как да ни се отнеме това", допълни министърът.

Според него имало все още доста неясноти в проектозакона за новата служба, които трябвало да се изгладят, защото след време хората щели да питат за резултатите от работата на НАС.

Румен Петков още не може да преглътне решението на Сергей Станишев да извади от МВР НСС, коментираха депутати. Според тях битката в тази посока ще продължи и ще станем свидетели на омаловажаване работата на новата агенция, както и на демонстрации, че без МВР тя е обречена. Битката щяла да е тежка, защото Петков имал поддръжници и в парламента, и в правителството, и на „Позитано" 20. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5211 |20.09.2007 Румен Петков: Кражби и убийства намаляват! Бензин и белезници не стигат! . 0| 4789 |19.09.2007 Станишев „заобиколи” Петков и вкара Агенцията по сигурността в парламента . 2| 5130 |17.09.2007 Румен Петков: Някой някъде седи, бърка си в носа и клевети . 6| 4975 |10.09.2007 Министър Петков ще награждава полицаи от Русе. С водка, предполага евродепутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads