Реклама / Ads
21| 5291 |17.08.2008 НОВИНИ

Румен Петков се закле да не пуши до печелене на изборите

.
Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков захвърли кутията с цигари преди 2 седмици и си обеща да запали чак след победа на БСП на предстоящите избори догодина.
 

Пред „Фокус” един от най-популярните пушачи в България е изразил твърдото си намерение да покаже, че е "мъж на място". „Двадесет години от живота си съм отдал на политиката на лявата идея, като през цялото това време съм пушил. Сега мога да направя още една жертва в името на успеха на изборите след година.С удоволствие ще запаля след победата”, е заявил Петков. Той дори сравнява себе си с Фидел Кастро, който е издържал толкова време без да се бръсне в името на победата на партизанската война срещу Батиста. "Защо победата на парламентарните избори да не заслужава човек да се раздели с един от традиционните си пороци.", добавя Петков.

fidel_castro1.jpg

Именно заради тютюнопушенето "червеният шампион" получи и прякора си "Запалката", тъй като неволно прибирал чужди запалки. В момента Румен Петков си има друго любимо занимание - да играе белот в легендарната резиденция на Тодор Живков - Евксиноград, близо до морската столица Варна.

Според медиците обаче отказването на цигарите води и до т.нар. абстинентен синдром. Това всъщност е съвкупност от оплаквания, които се появяват при отнемането на никотина от организма на дългогодишни пристрастени пушачи. Това означава, че при отказване от цигари се проявяват различни оплаквания, наподобяващи болест, които биха се подобрили от доза никотин. Подобни симптоми са главоболие, често с пулсиращ характер, сърцебиене и стягане в сърдечната област, болки в стомаха, диария, изпотяване на дланите и ходилата, тремор (треперене) на ръцете, шум в ушите, световъртеж, замаяност. Много често има промени в артериалното налягане с колебания от ниско към високо и обратно. За това обаче съществуват и доста методи за лечение на симптоми на отвикване от никотин чрез хомеопатия. Едно от най-ефикасните билета е беладоната , която задължително трябва да бъде консултирана с лекар, тъй като е отровна в големи количества.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5327 |28.07.2008 Ексшефът на кабинета на Румен Петков пи кафе в ДАНС . 4| 5865 |04.07.2008 Генерал Румен Цоков подаде оставка . 3| 6284 |30.06.2008 Човек на Румен Петков помолен да напусне МВР . 11| 5308 |30.06.2008 Изборите не били сблъсък на корпоративни и лични интереси, откри Р. Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads