Реклама / Ads
0| 3939 |01.05.2022 НОВИНИ

Радев: У нас има политици, готови да заложат бъдещето на България заради свои користни цели

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Реален е рискът войната да ескалира като общоевропейска, дори световна. Нашите домове, децата ни, нашата родина и природа могат да станат жертва на тази ескалация. Има политици, които са готови да направят тази опасна стъпка – да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели. Нека не забравяме, че войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна.
 

Това заяви държавният глава Румен Радев в обръщение към българския народ по повод 1 май – Деня на труда.

 

„Чуждият живот, този на обикновените хора, е стоката, с която те се разплащат помежду си. Трябва да осъзнаем, че никоя политическа демагогия не трябва и няма правото да залага живота на почтения, работещия човек и да унищожава постиженията на човешката цивилизация, съзиждани с труда на поколенията преди нас“, обясни той.

 

По думите му войната е най-зловещият враг на труда: „Опустошението заличава съзиданието, граденото с векове изчезва за секунди. Тази година посрещаме Деня на труда, докато в сърцето на Европа отекват експлозии, цели градове с в руини. България вече понася косвени щети от тази война в енергетиката и икономиката, ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедността“.

 

„В тези времена на изпитание наш човешки дълг е да помагаме на пострадалите от войната. България е и ще остане съпричастна с всички, които търсят спасение от този брутален братоубийствен конфликт, но наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на Родината във войната, да не се поддаваме на милитаристките призиви, с които започва всяко кръвопролитие, да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас, да не търпим политически шарлатани да ги разпалват за свои употреби“, добави Радев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3712 |30.04.2022 Зеленски: Разгромът на окупаторите е неизменен. Готови сме за преговори с Русия . 0| 4095 |27.04.2022 Нинова злъчно към Радев: Обяснете метаморфозата си от вдигнат юмрук срещу Борисов до пълния синхрон днес . 0| 7826 |27.04.2022 Президентът Радев: Петков да обясни защо само нашия газ спират! Нинова да обясни, че с българско оръжие се воюва в Украйна! . 0| 2955 |24.04.2022 Радев: Нека в мигове на изпитания наши водачи бъдат разумът, съпричастността и единството ни като народ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads