Реклама / Ads
7| 7503 |21.06.2020 НОВИНИ

Румяна Ченалова: Прокурорите също вършат престъпления

.
Румяна Ченалова
С бездействието си по определени случаи и активното си противозаконно действие в други прокурорите също вършат престъпления. Съветвам ги добре да помислят преди да сложат подпис или дадат съгласие.
 

"Янева гейт" - едни стари записи, по които прокуратурата не проведе разследване по съдържанието им.Изготви се експертиза, че записите са манипулирани. Експертиза, възложена от БИВОЛ и изготвена в чужбина доказа обратното.


ВСС очаквано се задоволи с експертизата, предоставена любезно от Цацаров, за да приключи случая.


По време на заседанието на ВСС няКОЙ информира Борисов за решенията.
Борисов не отрече това. И до днес нито ВСС, нито прокуратурата пожелаха да извършат проверка за търговия с влияние, за нарушаване на служебни задължения или правилата за етично поведение на българските магистрати.


Борисов призна автентичността на записите "Ало Ваньо", уличаващи го в престъпление.
Нито Цацаров, нито Гешев предприеха действия да възобновят делото по този случай, което беше прекратено от Пламен Георгиев /по - късно шеф на КОНПИ, а сега консул във Валенсия/.


Борисов нарече български депутати наркомани. Прокуратурата бързо отказа да образува досъдебно производство, приемайки, че "не искал да каже това".


Нито един факт не беше проверен по "Яневагейт". Борисов и представител на ВСС заявиха, че записите са режисирани в някакво студио.


Изборът на Цацаров, осветен чрез записите в Банкя, потъна в небитието.
Тайно, скрито, без шум и коментари.

 

Но пък т.н."лобиране" на Бобоков за избора на Окръжния прокурор на Русе, интереса от краен съдебен акт по случая с либийския танкер са шумно огласени от прокуратурата... защото така се удря президентството. Почти както случая с незаконно огласените записи с президента и то от самата прокуратура! Да не говорим за нарушената подсъдност, правилата на НПК и ЗСРС.


Гешев говори за мода в записите.
Прокуратурата също допринесе за нова модна линия - огласяване ва доказателства, СРС-та, данни за издирвания, публикуване на постановления....винаги и само срещу опозиционери на властта.


С бездействието си по определени случаи и активното си противозаконно действие в други прокурорите също вършат престъпления. Съветвам ги добре да помислят преди да сложат подпис или дадат съгласие. Времето всеки да отговаря за постъпките си не е далеч.....

 

Румяна Ченалова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9441 |15.06.2020 Румяна Ченалова: Ако предявим искове заради записа, по делото ще се назначат експертизи за автентичността му . 19| 6190 |08.06.2020 Румяна Ченалова: Ако имаше прокуратура, стотици виновници за злото трябваше да са в затвора . 23| 12770 |06.06.2020 Ченалова: Шехерезада Арнаудова се дърпа, но ходи в офиса на Божков . 15| 11790 |06.06.2020 Румяна Ченалова: Личностно растройство у премиера личи в интервюто за ”Панорама”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads