Реклама / Ads
0| 3198 |04.10.2023 НОВИНИ

Русе се включва в инициативата Световен ден на ходенето

.
Русе ще се включи в Националната спортна проява Световен ден на ходенето 2023. Тя ще се проведе на 6 октомври /петък/ в Парка на младежта. Проявата се организира от Община Русе, Спортен клуб „Компас – крос“, Федерация „Спорт за всички“ и е с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.
 

Стартът на спортното събитие ще бъде даден в 17:30 ч до Вазата в Парка на младежта, като е необходимо участниците да преминат предварително определено трасе в парка с ходене, бягане или каране на колело. В Световния ден на движението могат да се включат всички желаещи, като в края на събитието участниците ще имат възможност да участват в организирана томбола.

 

Спортната инициатива се организира за 31-ви пореден път, и цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. В Световния ден на ходенето Българската федерация спорт за всички предава като послание към общините призив за насърчаване на повече хора от всички възрастови и социални групи към системни спортни занимания и  здравословен начин на живот.

 

Проявата се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и е под патронажа на министър Димитър Илиев. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2023 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”. В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4626 |04.10.2023 Социологът Елена Дариева: Протестът бе разделен, най-вероятно предстои да бъде овладян . 15| 10258 |04.10.2023 Богословът доц. Костадин Нушев: Група митрополити в Светия синод са проводници на руско влияние . 1| 3323 |04.10.2023 На този ден през 1883 година: Ориент Експрес започва първото си пътуване . 17| 5484 |04.10.2023 Александър Николов: Сектор „Енергетика“ е жертва на политически боричкания. Загубиха се пари заради нехайството на служебния кабинет?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads