Реклама / Ads
0| 5345 |24.04.2020 НОВИНИ

Русенска фирма спира работа заради съмнение за огнище на коронавирус

.
Д-р Маргарита Николова
Русенска фирма с общо 25 служители спира работа заради четирима работници, които са заразени с коронавирус. Един от тях беше установен преди седмица, а положителните резултати на останалите трима са излезли снощи.
 

Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова.

 

Новите случаи са на трима мъже - на 34, на 54 и на 58 години. Те са били контактни с 34-годишния мъж, доказан, че е заразен с коронавирус на 17 април.

 

Д-р Николова обясни, че 18 души от фирмата са се изследвали с бързи тестове в частни лаборатории в Русе. На петима от тях резултатите били положителни. Взети са им проби за PCR тест, като трима от тях се оказват заразени, а останалите двама са с отрицателен резултат.

 

Д-р Николова обясни, че тримата мъже са в добро състояние - нямат симптоми или са с много леки симптоми.

 

"Това е коварното на вируса - хората нямат симптоми, но са заразоносители", обясни д-р Николова.

 

Фирмата, която се намира в Източната промишлена зона на Русе, ще бъде затворена. Работниците ще бъдат под домашна карантина 14 дни, а заразените - 28 дни.

По думите на д-р Николова работният процес се е извършвал в голямо хале. Взети са били всички мерки - служителите имали лични предпазни средства, редовно била извършвана и дезинфекция. Издирването на контактните лица продължава, тъй като има хора, които са от други градове.

 

Д-р Николова информира, че днес са взети още 10 проби. Девет от тях са на контактни на тримата мъже - техни близки или колеги от работата, а един е пътувал в самолет, в който е имало пътник, заразен с коронавирус. Резултатите от десетте проби се очакват утре вечер.

 

В Русе заразените към момента са общо 10. От тях двама вече са излекувани. Други седем души с коронавирус са в много добро състояние. Те са на домашно лечение и под карантина. В Белодробната болница е само 35-годишна жена с десностранна бронхопневмония. Тя вече е дала две отрицателни проби за вируса и предстои днес или утре да бъде изписана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4422 |23.04.2020 Започва поетапно спиране на парното в София . 5| 4370 |23.04.2020 КПКОНПИ: Общински съветник от Сандански гласувал негова фирма да обслужва транспорта . 1| 3844 |23.04.2020 Тръмп подписа указ за временно спиране на имиграцията . 10| 4978 |20.04.2020 СДВР потвърди: Шофьорът убил Милен Цветков е бил дрогиран, няма никакъв спирачен път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads