Реклама / Ads
14| 5860 |07.08.2021 НОВИНИ

Русия бясна от съдийството по художествена гимнастика в Токио

.
Дина Аверина
Руснаците изразиха гнева си в събота заради „пристрастното“ съдийство във финала на индивидуалното в многобоя по художествена гимнастика, след като израелката Линой Ашрам сложи край над 20-годишната доминация на Русия с победа над трикратната световна шампионка Дина Аверина.
 

Президентът на Руския олимпийски комитет (РОК) заяви, че страната ще изпрати обжалване до Международната федерация по художествена гимнастика (ФИГ). „Решихме, че няма да си затворим очите в тази ситуация. Вече подготвяме официално обжалване до Международната федерация, уточни БНР. 

 

Бихме искали да получим обяснение по няколко проблема“, каза Станислав Поздняков в изявление в Инстаграм, акцентирайки върху „съдийството“.

По-рано днес, Ашрам стигна до огромния успех въпреки грешката си на лента в последния уред. За първи път Русия не успя да стигне до титлата от Атланта 1996-а насам и е една от най-големите изненади в историята на спорта. Самата Аверина сподели, че не смята, че „е било честно днес“.

 

Известни руснаци обвиниха съдиите в предубеденост. „Дина не загуби, тя спечели. Но, за съжаление, съдийството беше безкрайно несправедливо. Това просто беше подигравка с художествената гимнастика. Достатъчно, те се умориха от Русия. И съдиите решиха да подкрепят това момиче от Израел“, каза Ирина Винер, президент на Руската федерация по художествена гимнастика, в коментари за RT, финансиран от Кремъл телевизионен канал.

 

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова също беше бясна, обвинявайки съдиите в извършването на „измама пред целия свят“. „Онези, които стартираха русофобската война срещу спорта не можеха да позволят тази победа“, сподели тя по Telegram. Прима балерината Светлана Захарова определи днешното съдийство като „грабеж“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5123 |02.08.2021 Украйна обеща на Русия “камъни от небето” заради Крим . 7| 8799 |30.07.2021 Акад. Арбатов: Китайски ракети ще летят над Русия. След десет години ще се събудим в непознат свят . 37| 5389 |19.07.2021 Над 30 милиона руснаци искат да напуснат Русия . 16| 4513 |15.07.2021 Авиокспертът Ангел Борисов: Черната кутия не трябва да се изпраща в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads