Реклама / Ads
14| 5670 |02.09.2008 НОВИНИ

Русия: Европа се самонаказва

.
Решението да се замразят преговорите за партньорство не е от полза за авторитета на ЕС, коментира посланикът на Русия в ЕС Владимир Чижов по повод констатацията, че че Русия вече не е благонадежден партньор за ЕС започва ревизия на отношенията си с Москва.
 

 

Европа се самонаказва с намеренията си да замрази преговорите за партньорство с Москва, заяви посланикът на Русия в ЕС Владимир Чижов, цитиран от Франс прес. Той обясни, че неговата страна няма да драматизира създалата се ситуация. "Това е самонаказание, тъй като решението да се замразят преговорите за партньорство не е от полза за авторитета на ЕС", подчерта Чижов по повод резултатите от състоялата се вчера извънредна среща на най-високо равнище на страните членки от Европейския съюз. "Ние няма да драматизираме. Ние се нуждаем от тези преговори и от този договор (за сътрудничество) по-малко, отколкото се нуждае от тях Европейският съюз", подчертал Чижов. "Може би преговарящите от ЕС просто се нуждаят от повече време, за да се подготвят за следващия кръг от преговорите", продължил той. Според него в буферната зона около Южна Осетия били останали само 500 руски военни, което "е напълно в съответствие с шестте точки от споразумението за прекратяване на огъня", заявил руският дипломат. "Ние ще анализираме резултатите от срещата и ще си направил съответните изводи. Питат ме вече дали Русия ще затвори кранчето на газта и петрола към ЕС, но мога да ви уверя, че това няма да стане", заявил руският посланик в ЕС.

Frognews.bg напомня, че посланието от вчерашната еднодневна извънредна среща на върха на лидерите на 27-те страни членки, на която участва и българският премиер Сергей Станишев, беше, че Русия вече не е благонадежден партньор за Европейския съюз и Брюксел започва ревизия на отношенията си с Москва заради военните й действия в Грузия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4796 |01.09.2008 Наш депутат изнася доклад за автозастраховки пред Европарламента . 0| 4415 |10.07.2008 Сметната палата е одитирала 42 проекта за европарите . 18| 4868 |08.07.2008 Кристиан Вигенин се заяжда със Силвио Берлускони в Европарламента . 4| 5625 |30.06.2008 Ем. Димитров-Ревизоро: Пред Европа едно; тук - друго

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads