Реклама / Ads
0| 3583 |16.05.2022 НОВИНИ

Най-големия фалшификат на „свидетелски показания“ в Мариупол! Русия обещава пари, ако пишеш, че „домът ти е разрушен от украинците“

.
Източник: Reuters
Русия подготвя най-големия фалшификат на „свидетелски показания“, че Мариупол е разрушен от украинските военни. Нашествениците не приемат заявления за обезщетение за разрушени жилища, без да посочат, че са „унищожени от украинските военни“. В резултат на това ще бъдат изготвени фалшиви свидетелства в писмен вид от самите местни жители, останали в града. Това разказва съветникът на кмета на Мариупол Петър Андрюшченко, цитиран от УНИАН.
 

„За да извършат такава операция, руските нашественици обявиха началото на регистрацията за обезщетение за разрушено жилище и/или загуба на член на семейството. За жилище – 500 хиляди рубли (приблизително 6 хиляди щатски долара), за починал член на семейството – 3 милиона рубли (приблизително 33 хиляди щатски долара)“, обясни той.

 

По негова информация регистрацията на заявления за обезщетение се извършва в помещенията на училище № 9:

 

„Когато подават собствено писмено изявление, жителите на Мариупол трябва задължително да отбележат, че имуществото „е било унищожено от украинските военни“, а роднините „бяха убити от украинската армия.“ При липса/отказ на такъв знак, окупаторите съобщават, че няма да бъдат извършени обезщетения“.

 

„В резултат на това Русия получава десетки хиляди ръкописни „доказателства“ за „зверствата на украинската армия“, които трябва да бъдат използвани за влияние на международното мнение, включително с широка публичност чрез пропагандни медийни канали, които продължават дейността си на територията на страните от ЕС“, добави Андрюшченко.

 

Той отбеляза, че в действителност подобна компенсация е невъзможна: „Само за изпълнението на тези обещания към хората от Мариупол Русия трябва да похарчи най-малко 2,5 милиарда щатски долара. Хората трябва да разберат, че това никога няма да бъде направено“.

 

По-рано беше съобщено, че руснаците прибързано подреждат отломките на разрушения от тях родилен дом в Мариупол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8314 |15.04.2022 Най-големият производител на стомана в Украйна: Няма да работим под руска окупация . 0| 2827 |04.04.2022 Министър Заков: НАТО е най-големият гарант за териториалната цялост на България . 0| 3561 |23.03.2022 Путин стана най-големият враг на руския народ, смята Фон дер Лайен . 15| 4777 |28.01.2022 Президентът на Украйна: Най-големият риск за Украйна е дестабилизацията отвътре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads