Реклама / Ads
40| 8182 |23.01.2024 НОВИНИ

Русия с нова жестока атака по Украйна. Има убити /видео/

.
Най-малко петима души са убити при поредна руска атака срещу Украйна. Москва прати ракети по Киев, Харков и Павлоград. Властите в Харков съобщиха, че входът на жилищен блок е бил разрушен.
 

Цяла Украйна осъмна от сирени заради въздушна тревога. Русия е изстреляла 41 крилати, балистични, авиационни и зенитни ракети срещу Украйна, съобщи командването на украинските военновъздушни сили. 21 от тях са унищожени от украинската ПВО.

 

Първоначално бе съобщено за една жена, убита при ракетния обстрел в Киев. По-късно кметът Виталий Кличко информира, че жената е жива. Четирима са ранени, съобщи ръководителят на градската военна администрация Сергей Попко. В района на Харков жертвите са четири, информира началникът на регионалното военно управление Олег Синегубов. Най-малко 11 души са откарани в болница. Един загинал има в Павлоград в Днепропетровска област.





.

.

Причинени са сериозни материални щети. В Святошинския район на Киев се е запалил апартамент в многоетажна жилищна сграда и са повредени балкони. В същия район са се запалили автомобили и нежилищна двуетажна сграда. В друга жилищна сграда в един от апартаментите е намерена недетонирана бойна глава на ракета.


.
Олег Синегубов, Telegram

 

В Дарницки район на Киев отломки са паднали върху покрива на многоетажна жилищна сграда, както и на територията на детска градина. Не са причинени разрушения.

 

От Кремъл посочиха, че атаката не е "руски отговор на неделната атака срещу пазара в Донецк". Експлозиите в неделя на пазара Mercury в югозападните покрайнини на Донецк убиха 27 души и раниха най-малко 25 души. Назначените от Москва власти твърдят, че украинската армия е нанесла артилерийски удар по пазара - твърдения, които Киев отрече. Говорителят Дмитрий Песков посочи, че Русия не се цели в цивилна инфраструктура, въпреки многобройните доказателства в обратното. Руското министерство на отбраната също коментира. Според официалната информация е нанесен "групов удар с високоточни, далекобойни оръжия с въздушно и наземно базиране по обекти на военно-промишления комплекс на Украйна". Министерството на отбраната също твърди, че “всички набелязани цели са поразени“.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4132 |23.01.2024 Елена Йончева: Има разногласия в ЕП за промените в българската Конституция . 12| 8228 |23.01.2024 КНСБ - против таван от 12 заплати за пенсиониране на държавни служители . 4| 4964 |23.01.2024 София още е без бюджет, а СОС - под блокада. Ще развърже ли местният парламент Гордиевия възел? . 3| 4426 |23.01.2024 По един убит на час: Израел отчете черен ден за армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads