Реклама / Ads
3| 4418 |07.11.2018 НОВИНИ

Руският милиардер Риболовлев арестуван в Монако за ”финтиране” на финансови правила на УЕФА

.
Дмитрий Риболовлев
Руският милиардер Дмитрий Риболовлев е арестуван за пореден път от властите в Монако преди мача от Шампионската лига на ”Монако” и Брюж. Президентът на футболния клуб ”Монако” е задържан за корупция и ”търговия с влияние”.
 

Обиск е бил направен в резиденцията му в Монте Карло. Адвокатите му поискали милиардера да бъде освободен, като твърдят, че той е невинен и че следственна информация е изтекла в медийни източници. Журналисти успели да се запознаят с данни от DVD-диск, на който били копирани преписки от юристите на Риболовлев, които го защитават пред местните съдилища.

 

Вчера органите на реда са изслушали Риболовлев, а днес адвокатите му са оспорили неговия арест в касационния съд, като опровергават появило се разследване във френско издание, че Риболовлев се опитал да заобиколи финансови правила на УЕФА. Предполага се, че той се опитал да сключи фалшива сделка, за да реши проблемите на финансово закъсалия си клуб.

 

В момента "Монако" е на 19-то място във френския шампионат,. Не помага и това, че начело на тима е легендата Тиери Анри. Говори се, че отношенията между Риболовлев и принц Алберт куцат от месеци, макар че са били заедно на  един от предишните мачове в Шампионската лига. Говори се още, че Риболовлев ще бъде принуден да продаде клуба за няколко стотин милиона евра на китайски бизнесмени.

 

Руският дипломатически корпус се хвърли да защитава своя олигарх след арестуването му, макар че Риболовлев не го е молил за това, пише още Tipler.ru.

 

В Русия обществеността посреща ареста на Риболовлев с удовлетворение. Експерти отбелязват, че той е сравнително млад, за да притежава такова огромно богатство и че парите му "миришат на кръв". Съобщава се още, че състоянието на Риболовлев е придобито в резултат на финансови спекулации. И питат, защо Риболовлев влага милиардите си във футбола в Монако , а не в в някое руско производство.

 

Състоянието на Риболовлев, според Форбс, възлиза на 7 млиарда долара.

 

Припомняме, че през 2015 г. полицията в Монако задържа за разпит руския милиардер Дмитрий Риболовлев по жалба на българска гражданка. Таня Рапо бе подала жалбата си за нарушаване на правото ѝ на личен и семеен живот във връзка с голямо дело, свързано със закупуването на колекцията на милиардера.

 

Близка до семейството на милиардера, през 2003 г. Рапо го е свързала с швейцарския търговец на творби на изкуството Ив Бувие. Той му помогнал да състави колекция от 37 изключителни творби, закупени за 2 милиарда евро.

 

През 2015 г Бувие е обвинен от прокуратурата на Монако в мошеничество, след оплакване, подадено от две офшорни фирми на Риболовлев, чиято собственост е колекцията. Швейцарецът е заподозрян, че отделно от полученото по договора си заплащане е завишавал самостоятелно цените на доставяни творби на изкуството и по-конкретно творби на Пикасо.

 

Таня Рапо е получавала комисионна от всяка картина, доставяна от Бувие и също е заподозряна в пране на пари във връзка с този случай. По време на вечеря в жилището на Риболовлев в Монако, неговият адвокат записал разговорите и след това предал записа на полицията. Българката е била обвинена два дни по-късно.

В отговор Рапо завела дело за нарушаване на правото ѝ на личен и семеен живот. Според нейната адвокатка Франк Мишел записването на казаното от нея в частно жилище представлява нарушение на правото ѝ на личен и семеен живот.

 

Адвокатите на Риболовлев заявиха в изявление тогава, че делото, което тя е завела срещу олигарха, има за цел "да създаде димна завеса".

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4434 |26.09.2018 Сделката на 2018 в Англия - милиардер купува митичния ”Уембли” . 3| 4252 |19.07.2018 КЗК не дава Нова телевизия на чешкия милиардер Келнер . 2| 5179 |30.05.2018 Руският парламент одобри контрасанкции срещу САЩ и ”неприятелски държави” . 12| 7374 |24.05.2018 Руският посланик в ЕС: Дали Скрипал наистина е била отровена?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads