Реклама / Ads
0| 4759 |15.05.2022 НОВИНИ

Събев скастри превозвачите: „Петата колона“ ви използва, за да падне правителството

.
Николай Събев Източник: стопкадър, bTV
Драги колеги, вие сте използвани да вдигнете температурата на напрежението, така че правителството да падне. С тези думи транспортният министър Николай Събев скастри българските превозвачи в предаването.
 

По думите му те са използвани от „петата колона“ – хората, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители и да има своя собствена независима политика.

 

„Нека шофьорите да погледнат собствениците на своите фирми и да преценят три неща. Първо - българското правителство ще продължи политиката на независимост в България. Второ - всички тези, които са съдействали ролята на България да остане като провинция на Русия в ЕС, ще бъдат оценени като национални предатели след време. И трето - драги шофьори, вашите деца ще се срамуват от действията ви сега. Вие пътувате и на Запад, и на Изток. Искам сами да оцените къде и в каква среда искате да живеят вашите деца - в Европа или в Русия“, добави Събев.

 

Според него благодарение на Русия България е „едно икономическо джудже“.

 

„За да разберем къде стоят превозвачите, какви са техните искания и защо, трябва да видим по-голямата картина. Според мен тя е следната – благодарение на услужливостта на последните български правителства България е заела незавидната роля да бъде руска провинция в Европейския съюз. Това е основната причина, поради която правителството на Кирил Петков заяви, че ние повече няма да сме руска провинция в ЕС“, обясни транспортният министър пред bTV.

 

Събев заяви, че те са първото правителство, което очевидно е заявило, че повече няма да сме васали и че заемаме нашия път на независимост.

 

"От този момент цялата „пета колона“, всички спящи агенти бяха активирани. Започнаха масови протести, започнаха масови ходения по телевизии на т.нар. „политически анализатори“, които защитаваха позицията, че България трябва да остане зависима от Русия. На фона на това превозвачите бяха използвани и те търсеха повод. Изведнъж – не повече от 30 дни след 24 февруари те започнаха да се изнервят и да започнат да ескалират техните искания“, каза още транспортният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3632 |14.05.2022 Лорер за диалога с превозвачите: С тропане по масата трудно ще постигнем съгласие . 0| 3264 |12.05.2022 Събев: Ще прекратяваме договорите с фирмите, които не изпълняват проектите си по график . 0| 4565 |08.05.2022 Николай Събев: Филмът с шантажа на българското правителство приключи . 0| 3532 |04.05.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Отстранен зам.-министър за проветривото ведомство на Николай Събев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads