Реклама / Ads
29| 6917 |18.01.2022 АКТУАЛНО

Събуждат се и от кревата - на компютъра, да ударят гадните лекари

.
Лекари от САЩ, Русия, Великобритания и Беларус открито споделят за заплахи срещу тях от интернет тролове и от агресивни пациенти. Разказват също как дезинформацията се отразява на работата и психологическото им състояние. Болен директно ме обвини, че съм част от световна конспирация срещу населението, - разказва пред BBC д-р Наташа Катурия, която е лекар в болница за спешна помощ в американския град Остин, Тексас.
 

Тя трябва да се справя с лечението на  различни заболявания, но най-трудно е работата с пациенти с Covid-19. Понякога се налага да звъня на охраната, за да се справя с буен пациент. Някои хора са убедени, че Covid-19 не съществува и че лекарите просто са съучастници в някакъв световен заговор, който да ги направи неработоспособни. В САЩ и много други страни, ако имате симптоми на коронавирус, можете да се върнете на работа само ако имате отрицателен тест за Covid-19.

 

Наташа и нейни колеги се стараят да съобщават на пациентите си новина за положителен тест деликатно, за да не ги изплашат. Има обаче някои, които реагират много остро: „Как смееш, не е вярно, защо ни го причиняваш?!“

 

Подобни са разказите на лекари от други страни. За нападение или физическа разправа обаче се съобщава в единични случаи в Централната африканска република и Венецуела. При това не става дма за заболяване от ковид, а за съвсем други ситуации.

 

Странно, не ужасно, е, че към нас се насочва агресия не само от отделни пациенти, които са против ваксините, но и от колеги. Това е направо абсурдно! Струва ми се, че има натрупано напрежение през годините по различни поводи, което днес избива през дискусията за ваксинирането, - споделя пред Фрог нюз д-р Иван Колчев от известна столична болница. Имам чувството че някои хора се събуждат и от кревата отиват право на компютъра, за да напишат първите си закани и „разобличения“ на световния заговор. Наистина има неизяснени неща, науката още не е достатъчно категорична, но говорим за ново заболяване, - смята още д-р Колчев.

 

Според неправителствената организация „Лекари без граници“ макар и редки, агресивните действия и заплахи срещу медици са знак за проблеми в обществата. През последните години организацията е силно разтревожена от случаите на нападения срещу медицински лица в България.

 

***

Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, нападна личен лекар в Ново село

От видео, излъчено на живо във фейсбук става ясно, че причината е поставена ваксина, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последици, предаде БНТ.

 

Вижда се бурен спор, окървавен лекар и Ангелов, който е превързван от медицинска сестра. На последните избори Венцислав Ангелов беше кандидат за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми в документите.

 

В здравната служба в 10:30 сутринта Венцислав Ангелов и съпругата на починал ваксиниран човек от селото са влезли в кабинета на д-р Ивайло Иванов. Потърсили му сметка защо, според тях, той е задължил въпросния мъж да се ваксинира с "Янсен", и казал ли е докторът, че мъжът не трябва да се ваксинира с нея, ако има сърдечни проблеми.

 

По време на спора докторът бута телефона, с който Ангелов снима и започва боричкане, а в края се вижда кръв по доктора. Кръвта вероятно е от Венцислав Ангелов, който е превързван от медицинска сестра. Въпреки думите на Ангелов, хората от селото казват, че д-р Иванов не е задължавал никого да се ваксинира и всички го описват като добър специалист, който винаги помага на хората.

 

Венцислав Атанасов Ангелов, с прякор Чикагото, е известен покрай скандални случаи, свързани с името му. Разследван и съден за трафик на наркотици. Кандидатирал се за президент и пр.

 

ЕКИПЪТ НА ФРОГ НЮЗ ЗАЯВАВЯ СВОЯТА ПОДКРЕПА ЗА МЕДИЦИТЕ И ОСЪЖДА АГРЕСИЯТА СРЕЩУ ТЯХ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 20607 |17.01.2022 Димо Гяуров: Цацаров не иска да бъде чегъртан, подаде оставка доста глупаво и нахално . 18| 24978 |14.01.2022 Николай Хаджигенов: Зад оставката на Цацаров има гнусна задкулисна сделка . 8| 10700 |13.01.2022 Мика Зайкова обяснява разочарованието, министър Гьоков успокоява с осъвременяване на пенсиите с 6,1% . 28| 7497 |13.01.2022 Социологът Евелина Славкова: Само политически неграмотен би подценил „Възраждане“ в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads