Реклама / Ads
15| 5626 |05.03.2009 НОВИНИ

Съдружничка на зам.-министър организирала храната за президентския прием на 3 март

.
Депутати от опозицията твърдят, че има явен конфликт на интереси. Набеденият човек на правителството Чавдар Георгиев е бил съветник на Георги Първанов и съдружник на Борис Велчев, разкрива "168 часа"
 

Кетъринг компанията на съдружничка на зам.-министъра на околната среда и водите Чавдар Георгиев е осигурила и сервирала храната на тазгодишния президентски прием по случай 3 март в „Бояна”. Това разкрива в днешния си брой в. „168 часа”.
В дружеството „Арина кетъринг”  бизнеспартньорката на зам.-министъра – 47-годишната Дарина Гатева държи 40%. Отделно с Чавдар Георгиев тя притежава по една пета от собствеността на „Жонак България”, занимаваща се с търговия на дребно с обувки и кожени изделия. Служителят на Сергей Станишев е отбелязъл закупуването на дялове от компанията за обувки в имотната си декларация, която е подал през 2008 г. до Сметната палата.
Проверка на „168 часа” обаче е установила, че „Арина кетъринг” и „Жонак България” са регистрирани на различни адреси, но имат общ телефон за контакт, който е в офиса на фирмата за коктейли.
През последните две години „Арина кетъринг” е наемана няколко пъти за организиране на  държавни коктейли, твърдят нвейни служители.
Депутати от опозицята виждат в този случай явен конфликт на интереси.

”Това е още един нелицеприятен пример как управляващите се опитват да запазят статуквото на шуробаджанащината. Несвъместимо и непочтено е зам.-министъри да имат фирми. Ако Законът за конфликт на интересите беше приет в първоначалния вариант, това нямаше да е възможно”, коментира независимата депутатка Стела Банкова.
„168 часа” припомня, че Чавдар Георгиев преди да заеме поста в министерството на Джавдет Чакъров е работил 3 г. като юридически съветник на Георги Първанов в президенството. Георгиев е бил съдружник и със сегашния главен прокурор Ворис Велчев в агенцията „ Георгиев и Велчев”. Велечев преди да заеме поста на обвинител №1 също съветваше президента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9076 |05.02.2009 Българинът все по-мнителен към храната си. Залъгват ни с проверки . 19| 4752 |16.07.2008 Зам.-министър пробвал да дезинформира ОЛАФ . 3| 7630 |13.06.2008 Станишев уволни зам.-министър, близък на Шулева . 3| 9996 |30.11.2007 Следовател Делян Пеевски се върна и на поста зам.-министър при Емел Етем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads