Реклама / Ads
0| 3185 |08.04.2022 НОВИНИ

”Съюз Z десантчици” пое отговорност за нападението над Дмитрий Муратов

.
Дмитрий Муратов
Отговорност за нападението над нобеловия лауреат за мир, журналиста Дмитрий Муратов, пое руската организация „Съюз Z десантчици”. Те публикуваха в Телеграм канала си съобщение, съпроводено със снимки от гарата, на която се случи нападението. В съобщението се казва:
 

Както ви обещахме, в най-скоро време нашите ветерани ще напомнят на „големите патриоти”, че кръвта на нашите Славни Синове няма да остане без отговор. Вие, гадове, виждате как хохлите (презрително наименование за украинец в Русия – б.р.) си измислиха „трагедията в Буча”, поддържате тази лъжа, но не виждате как режат гърлата на нашите момчета! Ще дойдем за всеки от вас, чакайте ни!”


Публикацията вече е премахната от Телеграм канала, уточни ploshtadslaveikov.com.

„Новая газета. Европа” напомня, че „Новая газета” спря издаването си малко след началото на войната, защото бяха наложени множество забрани за медиите. В медията не са отразявали нито трагедията от Буча, нито историите с руските военнопленници.

 

„Съюз Z десантчици” се определя като „общество в памет на Павел Яковлевич Поповских” – бившия ръководител на междурегионалната обществена организация на ветераните от въздушно-десантните войски и войските със специално предназначение в Русия. През 1998-2006 г. Поповских беше обвиняем по делото за убийството на журналиста от „Московский комсомолец” Дмитрий Холодов, но след 8 години дела беше оправдан.

 

По данни на полицията след нападението над Муратов двама неизвестни са избягали на перона и са се скрили. Впоследствие е задържан един от тях – роденият в Украйна Иля Марковец (37). Вторият заподозрян е Николай Трифонов (41), но той до момента се укрива.

 

Дмитрий Муратов в момента се намира в болницата в Самара. Лекарите са установили изгаряне на окото и конюнктивата, роговицата е цяла, уточнява „Новая газета. Европа”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2882 |05.04.2022 Доц. Киселова: Показанията на премиера не са достатъчни за привличане към наказателна отговорност . 0| 3094 |22.03.2022 Йорданова обсъдила с комисията LIBE (без)отговорността на Гешев . 0| 5034 |19.03.2022 Христо Иванов: Прокуратурата замита под килима отговорността на ГЕРБ, има двоен стандарт . 0| 3252 |17.03.2022 Г-7: Извършителите на военни престъпления в Украйна ще бъдат подведени под отговорност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads